Film: Ruby Sparks - Adorable Books
Films

Film: Ruby Sparks

Titel: Ruby Sparks
Regie: Jonathan Dayton, Valerie Faris
Verschenen:  13 september 2012
Duur: 104 minuten.
Cast: Paul Dano, Zoe Kazan, Annette Bening
Genre: Komedie, fantasie, romantiek

Schrijver Calvin Weir-Fields is een schrijver die na een succesvolle roman problemen heeft een opvolger te schrijven. Als hij op aanraden van zijn therapeut over een jonge vrouw schrijft, komt zijn droomvrouw Ruby Sparks ineens tot leven. Calvin denkt eerst dat hij gek wordt, maar het blijkt dat ook anderen zijn nieuwe vriendin kunnen zien. Na een tijdje krijgen Calvin en Ruby onenigheden en Calvin besluit zijn manuscript te herschrijven, waarmee hij het gedrag van Ruby naar zijn wens kan beïnvloeden.

 

Mijn mening: 

Toen ik de trailer zag, wist ik gelijk dat dit een film voor mij was. Een sullige, lieve jongen die na zijn succesvolle boek niet meer weet waar hij over moet schrijven. Er zitten ontzettend veel grappige scènes in. Calvin kan Ruby alles laten doen wat hij maar wil. Als hij schrijft dat ze vloeiend Frans kan praten, doet ze dat ook. Gelukkig blijven de makers ver vandaan bij ‘grappen onder de gordel’, dat had het verhaal echt niet leuker gemaakt. Dat maakt de film erg origineel.

Het script is origineel, ik had dit nog nooit ergens anders gezien. Ik ben erg enthousiast over deze film, alleen het enige minpuntje zijn de moeder en de schoonvader van Calvin. Waar die in een keer vandaan komen? Die hadden ze er best uit kunnen laten, dat had voor het verhaal niks uitgemaakt. Dit is geen mierzoete liefdesfilm, maar een film met een mooi verhaal. Echt een aanrader!

 

Rating: 7/10

 

Previous Post Next Post

12 Comments

 • Reply MySuperSweetLife januari 5, 2013 at 06:46

  Klinkt als een leuk verhaal, ik zal de titel zeker onthouden!
  liefs

 • Reply Anneke januari 5, 2013 at 10:28

  Hmmm dat mierzoete dat staat me niet zo aan, dus ik denk dat ik ‘m oversla.

  • Reply Vera januari 5, 2013 at 10:54

   Ze zegt toch juist dat het geen mierzoete liefdesfilm is?

   Ik ben wel benieuwd en zal hem dus ook toevoegen aan mijn to watch lijstje 🙂

  • Reply admin januari 5, 2013 at 11:24

   Haha, klopt. Het is juist helemaal geen mierzoet verhaal!

 • Reply Joanydvv januari 5, 2013 at 11:26

  Klinkt als een leuke film. 🙂 Ik had er nog niet eerder van gehoord.

 • Reply Lieke januari 5, 2013 at 12:08

  Lijkt me een erg leuke film 🙂
  Had er ook nog nooit van gehoord.

 • Reply Vivian januari 5, 2013 at 13:18

  Klinkt erg leuk, ik ga hem zeker een keer kijken!

 • Reply Geanne januari 6, 2013 at 10:49

  Toevallig heb ik deze film dit weekend gekeken. Had ‘m al een tijdje op m’n computer staan, maar eindelijk dus gekeken. Inderdaad erg origineel en een mooi verhaal. Het einde is niet zoals in de meeste films maar dat maakt het juist bijzonder 🙂

 • Reply ChellesBlog januari 6, 2013 at 12:28

  Oohh lijkt me een erg leuke foto. X

 • Reply Annelieke januari 7, 2013 at 00:19

  Die film wil ik dit jaar ook nog eens zien. Fijn dat je hem goed vond, na je review ben ik nog meer benieuwd!

 • Reply Ilse februari 13, 2013 at 23:04

  Ja, die film heb ik vorige week ook gezien! Niet té diep en toch een mooi verhaal! Rood haar staat Zoe Kazan goed. Mooie film! =)

 • Leave a Reply