Films

Film: Playing for keeps

Playing for keeps Titel: Playing for keeps
Regie: Gabriele Muccino
Verschenen:  20 december 2012
Duur: 105 minuten.
Cast: Gerard Butler, Jessica Biel, Noah Lomax, Dennis Quaid.
Genre: Komedie, romantiek

Als profvoetvaller George Dryer (Gerard Butler) zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt, zit er weinig anders op dan terugkeren naar de plek waar hij ooit een gezinnetje had. Zijn ex-vrouw Stacie (Jessica Biel) heeft wel een idee hoe hij de band met zijn zoontje Lewis (Noah Lomax) kan herstellen: als nieuwe coach van zijn voetbalteam! George stemt in en is blij verrast dat zijn grootste fans niet op, maar lángs het veld staan. De aandacht van de voetbalmoeders is aan de flamboyante George wel besteed. Als hij ook nog eens in de smaak valt bij de sponsor, zakenman Carl King (Dennis Quaid), voelt George zich zo weer top. Alleen het terugwinnen van zijn ex-vrouw staat nog op zijn wensenlijstje…

De verhouding tussen (oud)prof-voetballer George en zijn zoontje Lewis is adorable. Het raakte me echt dat hun band zo verslechterd is. Hoeveel moeite George voor hem wil doen. George begint het (verschrikkelijk slechte) voetbalteam van Lewis te trainen. Tegelijkertijd probeert George zijn hoofd boven water te houden om zijn rekeningen te betalen, vrienden te maken en zijn ex-vrouw terug te winnen. Intussen wordt hij versierd door verschillende moeders van de pupillen uit zijn voetbalteam. George werkt zich steeds meer in de nesten… Maar wil zijn ex-vrouw hem nu wel terug, na alle problemen?

Playing for keeps is zo’n film die je moet zien

Toen ik de trailer van Playing for Keeps zag en de cast zag wist ik het: Dit is zo’n film die ik zou moeten zien. De cast zag er leuk uit, het verhaal ook.. Dus geen enkele reden om hem niet te zien! Om de film kort en krachtig te beschrijven: Dit is een film waarbij je niet hoeft na te denken. Zo’n typische romcom. Waarbij je weet dat het allemaal goedkomt. Het verhaal is niet heel boeiend. Je weet wat er te wachten staat, en toch is het leuk en vermakelijk. Maar toch scoort de film niet hoog, puur omdat het verhaal niet boeiend genoeg is.

Rating: 5/10

bol-button

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Joanydvv januari 8, 2013 at 13:14

    Klinkt als een leuke film. 🙂

  • Reply Annelieke januari 8, 2013 at 20:19

    Jammer dat het verhaal niet zo boeiend was. Ben toch wel benieuwd naar de film al staat hij niet meer zo hoog op mijn lijstje vanwege de matige ratings die ik overal tegen kom.

  • Reply ChellesBlog januari 8, 2013 at 23:38

    Klinkt als een leuke film, eentje waarbij je je gedachten op 0 kan zetten. X

  • Leave a Reply