Films

Film: Pitch Perfect

Pitch Perfect Titel: Pitch Perfect
Regie: Jason Moore
Verschenen: 3 januari 2013
Duur: 112 minuten
Cast: Anna Kendrick, Brittany Snow, Rebel Wilson
Genre: Comedy, muziek, romantiek

In de nieuwe muzikale comedy Pitch Perfect wordt de rebelse Beca gevraagd voor de a capella zanggroep van haar nieuwe universiteit. De zanggroep bestaat uit een stel meiden dat elkaar af en toe in de haren vliegt, maar wanneer ze samen zingen klinkt het perfect. De zanggroep is gewend alleen traditionele a capella nummers te zingen, maar Beca krijgt het voor elkaar om totaal nieuwe mash-ups te verzinnen. Dit is een groot succes en de meiden maken ineens weer kans om hoog te eindigen in de nationale competitie.

Ik verbaasde mij erover dat wij Pitch Perfect nog niet hadden gerecenseerd! Dit is namelijk één van mijn lievelingsfilms. Pitch Perfect heb ik denk ik al 30 keer gezien afgelopen jaar. Het is zo’n typische feelgood film. Alleen dan met muziek, en dat is wat deze film anders maakt!

Pitch Perfect is een heerlijke feelgood film

De muziek blijft in je hoofd zitten, de humor die wordt toegepast is geweldig en het feelgood gevoel… Heerlijk! Natuurlijk bevat deze film een cliché liefdesverhaal. In het begin van de film zijn de Bella’s (de a capella zanggroep waar Beca in zingt) een beetje saaie trutjes, maar aan het einde worden ze steeds leuker. I like it! Ik was serieus van plan om de soundtrack te kopen omdat de nummers zo heerlijk in mijn hoofd blijven zitten!

Wat ik ook zo leuk vind, is dat de cast heel goed is gecast. De grappen van Fat Amy, mijn hemel… Ze is zo enorm grappig! Ik lig elke keer weer in een scheur als zij haar mond open trekt. Daarnaast vind ik het heel leuk dat Anna Kendrick zingt, want ik wist helemaal niet dat zij dit kon. Ik kende haar van Twilight, maar daar zong ze (natuurlijk) niet. Haar nummer Cups, dat ze in deze film zingt, blijft dagen in je hoofd zitten. Heerlijk, zulke films.

Rating: 8/10

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Sanne maart 2, 2014 at 09:13

    En nu schaam ik me er een beetje voor dat ik deze film nog steeds niet heb gezien:$

  • Reply Maaike maart 2, 2014 at 10:15

    Ja, Pitch Perfect is zo leuk! Ik dacht eerst dat ie heel kinderachtig zou zijn of zo, maar hij is inderdaad gewoon erg vrolijk en tof. 😀

  • Reply evi maart 3, 2014 at 10:24

    Ik vind dit zo’n leuke film ik heb hem echt al 4 of 5 keer gezien en ik heb de dvd nog maar een jaar.

  • Leave a Reply