Filmrecensies, Films

Film: Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge


Yes! Wat was ik blij toen ik hoorde dat er nog een Pirates of the Caribbean film kwam. Een tijdje terug kwam hij uit en afgelopen vrijdag zag ik hem in de bioscoop. Lees snel mee wat ik van Salazar’s Revenge (Dead Men Tell No Tales) vond.

In dit nieuwe avontuur strijdt de iconische, roekeloze antiheld Jack Sparrow (Johnny Depp) tegen zijn aartsvijand kapitein Salazar (Javier Bardem).

Als alle spookzeelieden onder leiding van Salazar ontsnappen aan de Devil’s Triangle hebben ze maar één missie: alle piraten doden, Jack in het bijzonder. De enige hoop op overleving ligt voor Jack in het legendarische Trident van Poseidon.

Om die te vinden moet hij een alliantie vormen met Carina Smyth (Kaya Scodelario), de briljante en beeldschone astronoom en Henry (Brenton Thwaites), een eigenwijze jonge zeeman verbonden aan de Koninklijke Marine. Aan het roer van zijn bedroevend kleine en haveloze schip probeert Jack zijn leven te redden door uit handen te blijven van zijn meest geduchte en kwaadaardige aartsvijand.

Pirates of the Caribbean vertelt het verhaal van Salazar, die lang geleden werd vervloekt. Niemand minder dan Jack Sparrow had met deze vloek te maken. Maar naast Salazar’s vloek zijn er natuurlijk ook nog andere vloeken waarvan gehoopt wordt dat deze opgeheven worden. En daar komt de jonge Henry om de hoek kijken. Henry wil een andere vloek die op zee heerst opheffen. Hij komt Carina tegen, een beeldschone astronoom die hetzelfde doel heeft als hem. Maar om de vloek op te heffen hebben ze de hulp nodig van Jack Sparrow.

‘Pirates of the Caribbean 5 was weer even vermakelijk als de vier eerdere films’

O, wat ben ik blij als de welbekende Pirates of the Caribbean klanken weer door de luidsprekers galmen. Salazar’s Revenge was een vermakelijke film, met de Jack Sparrow humor die we gewend zijn. Oude bekenden maken hun intrede in de film en het hoofdonderwerp is het oplossen van een aantal vloeken op zee. Zoals altijd was ook dit deel van Pirates of the Caribbean weer ontzettend avontuurlijk. Af en toe een beetje van hetzelfde, en je moet geen wereldwonder verwachten van deze film, maar vermakelijk was het zeker. Als je de andere films ook leuk vond, dan moet je deze zeker ook kijken, maar ik blijf erbij dat de eerste drie delen het beste waren. Deze film is ook goed afzonderlijk te kijken, dus je hoeft niet per se de andere films gezien te hebben om deze te kijken. Al met al een fijne avontuurlijke film, met mooie hoofdpersonen (hallo Brenton Thwaites!) en de altijd leuke Jack Sparrow. Prima om je een avondje mee te vermaken!

Pirates of the Caribbean

Titel: Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge
Regie: Joachim Rønning, Espen Sandberg
Verschenen: 24 mei 2017
Duur: 129 minuten
Cast: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Javier Bardem
Genre: Actie, Avontuur, Fantasie

Rating: 7.5/10

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Fleur juli 21, 2017 at 13:29

    Dat is Teresa van de maze runner! (Kaya).
    Ookal ben ik voor Brenda, ik vind het als nog cool dat zij in de film zit. Ik heb de film ook gezien, ik vond hem een 5.

  • Leave a Reply