Algemeen

Film: Passengers

Passengers
Wekenlang werd er al reclame gemaakt voor de film Passengers. Door het zien van de trailer – en de cast – was mijn aandacht direct getrokken. Op nieuwjaarsdag zag ik de film en in deze recensie lees je wat ik er van vind!

Op een reis door de ruimte op weg naar een nieuwe woonplaats worden twee passagiers 90 jaar te vroeg uit hun kunstmatige slaap gewekt.
Terwijl Jim (Chris Pratt) en Aurora (Jennifer Lawrence) wennen aan het vooruitzicht om de rest van hun levens aan boord van het ruimteschip door te brengen, beginnen ze voor elkaar te vallen. Totdat ze ontdekken dat het schip in groot gevaar is.

Ontzettend lang keek ik uit naar de film Passengers. Mede dankzij de cast (J-law en Chris Pratt!) en alle reclame die vooraf werd gemaakt voor de film. Chris Pratt plaatste wekenlang allerlei grappen op social media waarbij hij Jennifer Lawrence een beetje voor schut zette. Daardoor merkte je echt dat er veel chemie tussen hen hing, waardoor ik eigenlijk wel wist dat de film leuk zou moeten zijn.

In de film draait het om Jim, die vroegtijdig wakker wordt aan boord van en ruimteschip. Oorspronkelijk zou hij 90 jaar in slaap worden gehouden, maar door een fout in het systeem wordt hij 60 jaar te vroeg wakker. Hij gaat op onderzoek uit en al gauw blijkt hij de enige te zijn die wakker is aan boord. Niet veel later wordt Aurora wakker en samen gaan ze op zoek naar mogelijke oplossingen. Al gauw komen ze er achter dat er een gigantisch groot gevaar is op het schip, dat opgelost moet worden.

“Passengers is een fijne sci-fi-achtige film met romantiek en een avontuurlijk tintje”

Ik heb ontzettend genoten van Passengers! De cast, het originele verhaal en ook het leven in de ruimte vond ik heel goed neergezet. Wanneer blijkt dat er een groot gevaar aanwezig is op het schip, wordt het een heel spannend verhaal met een avontuurlijk tintje. Omdat er een man en een vrouw samen wakker worden op het schip, ligt het eigenlijk al voor de hand dat zij samen iets krijgen. Dit zorgt voor het romantische element met een avontuurlijk tintje. Ik heb ontzettend genoten van de film, maar vond het einde wel echt heel bizar. Er gebeurden allerlei dingen die ik niet had verwacht – en vooral niet had gehoopt.

Passengers

Titel: Passengers
Regie: Morten Tyldum
Verschenen: 21 december 2016
Duur: 116 minuten
Cast: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen
Genre: Avontuur, romantiek

Rating: 7/10

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.