Filmrecensies,  Films

Film: Pak Van Mijn Hart

Titel: Pak Van Mijn Hart
Regie: Kees van Nieuwkerk
Verschenen: november 2014
Duur: 86 minuten
Cast: Halina Reijn, Chantal Janzen, Benja Bruijning, Fedja van Huêt, Bram van der Vlugt.
Genre: Romantische komedie

In de romantische komedie Pak Van Mijn Hart runnen de broers Tom (Benja Bruijning) en Niek (Fedja van Huêt) een kledingverhuurbedrijf en Sinterklaascentrale. Ze zijn net de voorbereidingen voor de feestmaand begonnen, als de aantrekkelijke Julia (Chantal Janzen) hun familiebedrijf binnenloopt met een aanbod dat alles verandert.

Mening:

Julia (Chantal Janzen) werkt bij een Amerikaans frisdrankenbedrijf. De Afro-Amerikaanse directeur van dit bedrijf verbaast zich over de rare Hollandse Sinterklaas met zijn zwarte slaven. Hij wil een grote reclamecampagne opzetten om Sinterklaas uit de markt te stoten. Hij verzint een sexy Santaman. Julia wordt terug naar Nederland gestuurd om de campagne uit te voeren. Ze komt terecht bij het Sinterklazen-verhuurbedrijf dat gerund wordt door de twee broers Niek (Fedja van Huêt) en Tom (Benja Bruijning). Ze hebben het bedrijf overgenomen van hun vader (Bram van der Vlugt) die in een tehuis zit omdat hij denkt dat hij écht Sinterklaas is.

Met een herkenbaar rood lettertype op de filmposter en een heleboel hartjes is het duidelijk wat Pak Van Mijn Hart voor een film wil zijn: een romantische feelgood film à la Alles is Liefde.

Ik vond het een heerlijke film. Ik heb een heleboel keer hardop moeten lachen (net als de rest van vrouwen die in de bioscoopzaal zaten) en het was lekker romantisch allemaal. Wel heel erg voorspelbaar, maar hey, houden we daar nu juist niet van? En dat er een aantal lekkere mannen (lees: Benja Bruijning en Manuel Broekman) in de film spelen, is ook zéker niet verkeerd. Ik weet dat de meningen over Chantal Janzen verdeeld zijn, maar ik vind haar leuk. Ze past goed bij de film. Kortom: een echte aanrader als je zin hebt om samen met je vriendinnen naar de bioscoop te gaan. Gegarandeerd plezier!

 

Rating: 7,8/10

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.