Films

Film: Oz: The great and powerful

Oz: The great and powerful Titel: Oz: The great and powerful
Regie: Sam Raimi.
Verschenen: 14 maart 2013.
Duur: 130 minuten.
Cast: James Franco, Michelle Williams, Mila Kunis.
Genre: Avontuur, familie, fantasy.

Wanneer Oscar Diggs, een niet al te bekende tovenaar met dubieuze bedoelingen, uit het stoffige Kansas is gehaald en naar het levendige Land van Oz is gebracht, denkt hij dat hij de hoofdprijs heeft gewonnen. Roem en rijkdom staan hem tegemoet, totdat hij drie heksen tegenkomt: Theodora, Evanora en Glinda.
Zij zijn er niet van overtuigd dat Oscar de geweldige tovenaar is die hij beweert te zijn. Zijn bekwaamheid wordt op de proef gesteld wanneer het Land van Oz en zijn inwoners onder kwaadaardige dreiging komt te staan.

Oz: The great and powerful
Mijn mening:
Ook naar Oz: The great and powerful keek ik al een hele tijd uit. Oz: The great and powerful is een film waar veel reclame over werd gemaakt en het wekte mijn nieuwsgierigheid, eveneens als de trailer. Het begin van de film is in zwart wit, als de tovenaar Oz in Kansas woont. Wanneer hij door een tornado naar het andere land – Oz, net zoals hij zelf heet – wordt gestuurd wordt alles in kleur, heel gaaf effect vond ik dat.

Ik wil nog veel meer Oz: The great and powerful zien

De figuren die in deze film speelden waren echt geweldig, zoals het aapje Finley en het porseleinen popje. Een voordeel vond ik dat deze film was gefilmd in 3D. Je merkt vaak het verschil tussen gefilmd in 3D en het toevoegen van 3D effects. Voor de rest verwacht je dus dat één heks de slechte heks is, maar het blijkt helemaal niet zo te zijn. Disney heeft weer heel erg zijn best gedaan voor deze film, heerlijk. Het verhaal heeft een wending, een positieve wending, maar wel een raar einde. Een open einde, en gelukkig maar want ik wil nog veel meer Oz zien!

Oz: The great and powerful

Rating: 9/10

 

 

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.