onze jongens
Filmrecensies, Films

Film: Onze Jongens

Hij draait net in de bioscoop: Onze Jongens. Ook wel de Nederlandse Magic Mike! Kijk, dat trok direct mijn aandacht. Samen met mijn collega’s ging ik naar de Ladies Night van Onze Jongens.

Jorrit komt na jaren afwezigheid weer terug in Nederland. Zijn ex-vrouw wil hem niet meer zien en zijn 8-jarige zoontje is vooral teleurgesteld in zijn vader.

Bij het bouwbedrijf van zijn vriend Bas gaan de zaken ook slecht. Tot de mannen een gat in de markt vinden. Niet zozeer het klusvermogen, maar het gespierde lichaam van Jorrit is een hit bij de vrouwelijke klanten. Samen met zijn andere collega’s gooit hij het roer om. Ze stoppen met klussen en beginnen met strippen. De opdrachten zijn niet aan te slepen en bouwbedrijf ‘Onze Jongens’ lijkt gered. Tot de privé-omgeving van de heren lucht krijgt van deze bijzondere carrièremove…

Wanneer Jorrit terugkeert naar Nederland, lukt het hem moeilijk om z’n draai te vinden. Zijn ex-vriendin wil hem het liefste ver uit de buurt, hij weet niet zo goed hoe hij na al zijn jaren afwezigheid contact moet leggen met zijn zoontje en hij heeft geen slaapplaats. Gelukkig kan hij al snel terecht bij zijn oude collega Bas, die een bouwbedrijf heeft. Wanneer de mannen aan het klussen zijn, worden ze gevraagd een striptease act op te voeren. Het standaard klusbedrijf verandert in één klap in een verkapt striptease-bedrijf. En de vrouwen lijken het maar wat leuk te vinden als de klussers gaan strippen!

‘Als je Magic Mike een leuke film vond, dan is Onze Jongens een prima Nederlandse variant’

Dames, weten jullie nog: Magic Mike? Daar deed Onze Jongens me enorm sterk aan denken. Oke, het verhaal is wel anders, maar het gaat toch over strippen en dans. Het was niet vervelend om twee uur lang naar Jim Bakkum te kijken. Hoewel het geen ijzersterk verhaal is, en er veel herhaling in de film zit, is dit wel een leuke film om samen met je vriendinnen te kijken. Verstand op nul, genieten en lachen! Want er zaten ook zeker wat grappige stukjes in de film, die vaak het lachvolume in de zaal lieten stijgen. De herhaling zat het hem vooral in dat ze op een gegeven moment heel veel shows gaan geven en deze shows steeds van hetzelfde zijn. Er zitten wel verschillende verhaallijnen in de film, maar ook deze zijn niet ijzersterk. Het zoontje van Jorrit, is wel echt ontzettend cute in de film!

Onze Jongens

Titel: Onze Jongens
Regie: Johan Nijenhuis
Verschenen: 29 december 2016
Duur: 112 minuten
Cast: Jim Bakkum, Martijn Fischer, Sanne Vogel
Genre: Comedy

Rating: 6/10

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Esther januari 9, 2017 at 17:54

    Het is totaal niet mijn soort film, haha.

  • Leave a Reply