Filmrecensies

Film: Oh baby

Oh baby draait sinds 9 november in de bioscoop en afgelopen vrijdag heb ik hem bewonderd. Ik had geen idee waar de film over ging toen ik de bioscoopzaal binnenstapte en daardoor was mijn mening extra objectief. Benieuwd wat ik er van vond? Je leest het hier!

Ruben is een muzikant die het leven niet al te serieus neemt. Dan overlijdt een oude scharrel van hem en blijkt hij de vader te zijn van haar acht maanden oude baby. Hij krijgt de zorg over hem.

Zoals ik al benoemde heb ik deze film gezien zonder van te voren te weten waar de film over ging. Ik dacht in eerste instantie dat het, door de titel, een Engelstalige film was. Toen ik de poster zag herkende ik wat Nederlandse namen en daarom stapte ik geheel blanco de bioscoopzaal binnen.

Het verhaal draait om de muzikant Ruben, die liedjes schrijft voor grotere sterren. Je ziet dat hij een vrij simpel bestaan leeft en ook geen vastigheid heeft. Hij heeft altijd een dingetje gehad voor een scharel met wie hij ooit had gedate. Als zij plotseling overlijdt staat heel zijn leven op zijn kop, want hij krijgt de volledige voogdij over het kind. En dat terwijl hij er helemaal niet klaar voor is én niks over kinderen weet, dat kan alleen maar klinken als het recept voor een grote warboel.

Daarnaast leer je Lucy kennen, de zus van de overleden scharrel van Ruben. Zij leeft ook altijd een heel vrij bestaan en heeft 7 jaar lang gereisd. Ze komt halsoverkop naar Nederland terug zodra ze erachter komt dat haar zus is overleden. Ze is vastbesloten: ze zal de zorg op zich nemen van de kleine baby Oscar. Eigenlijk wil ze min of meer het kind terugkrijgen en de voogdij op zich nemen, dus ze houdt Ruben goed in de gaten. Daarom gaat ze bij hem wonen, zodat ze Ruben kan helpen (maar in haar achterhoofd houdt ze in gedachten om de baby terug te kunnen krijgen zodra Ruben het opgeeft). Dit brengt natuurlijk allemaal ongemakkelijke en hilarische taferelen met zich mee, omdat de twee heel erg aan elkaar moeten wennen en eigenlijk min of meer vader en moeder zijn geworden van een baby. En dat terwijl ze beiden zo vrij leefden.

De personages van deze film vind ik erg leuk. Niet heel erg uitgedacht, heel erg doorsnee, maar toch prettig om naar te kijken. Vooral Lucy vind ik super leuk, ze is echt the girl next door en in de film leeft ze het leven van een vrije vogel. Ik heb echt genoten van Oh baby, het is een vrij simpele film die toch wat cliché is. Inmiddels ben ik niet anders gewend van de Nederlandse films: het blijft op de een of andere manier altijd voorspelbaar en hetzelfde eindigen. Desondanks was het een leuk verhaal en kan ik hem zeker aanraden om te bekijken.

Oh, baby

Titel: Oh baby
Regie: Thomas Acda
Verschenen: 9 november 2017
Duur: 96 minuten
Cast: Renee Fokker, Gijs Naber, Hanna van Vliet
Genre: Comedy

Rating: 6,7/10

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.