Films

Film: No Strings Attached

Titel: No Strings Attached
Regie: Ivan Reitman
Verschenen: februari 2011
Duur: 108 minuten
Cast: Ashton Kutcher, Nathalie Portman
Genre: Romantische komedie

Emma (Natalie Portman) is een drukbezette arts die een schijnbaar perfecte regeling heeft getroffen met haar beste vriend Adam (Ashton Kutcher): een seksuele relatie zonder verplichtingen. Kunnen ze echter beste vrienden blijven wanneer hun relatie meer dreigt te worden?

De film gaat over Emma en Adam die elkaar ooit eens leerden kennen op een zomerkamp. Ze verloren elkaar daarna uit het oog. Vijftien jaar later komen ze elkaar weer tegen en beleven ze een onenightstand. Adam zou best een relatie willen, maar dat is niks voor drukke arts Emma die tachtig uur in de week werkt. Ze sluiten een pact: ze zijn vrienden die seks met elkaar hebben: fuckbuddies. Ze hebben geen relatie: no strings attached.

Er zijn meer films die over dit onderwerp gaan: Love and Other Drugs en Friends with Benefits. Casual sex staat centraal, maar later in de film blijkt dat de hoofdrolspelers toch wel goed bij elkaar passen… Erg cliché allemaal dus: boy meets girl, ze vinden elkaar leuk, er gebeurt iets, er ontstaat een crisis, maar uiteindelijk komt het toch allemaal goed. Zo gaan alle romcoms, dat weten we nu wel. Is dat erg? Nee. Toch is er iets anders in deze film. Kutcher wil wel, maar Portman niet.

Ik vind No Strings Attached een vermakelijke film. Ashton Kutcher speelt erin, en dat blijft gewoon leuk om naar te kijken. Met de chemie tussen Kutcher en Portman zit het wel goed. Een fijne romantische komedie voor een avondje met je vriendinnen!

Rating: 7/10

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Anneke oktober 23, 2013 at 10:53

  Maar in Friends With Benefits is het uiteindelijk toch ook de man die een relatie wil? Meer dan de vrouw in ieder geval? Of heb ik dat verkeerd onthouden…

  • Reply Tedje oktober 23, 2013 at 17:49

   Nou ben ik zelf ook in de war, Anneke, haha!

 • Reply Lyanne oktober 23, 2013 at 15:49

  Klinkt goed! Deze komt op mijn lijstje hoor!

 • Reply Ilse december 10, 2013 at 22:58

  Haah, grappig! Deze film heb ik laatst nog gekeken met een vriendin idd, terwijl het toch een al wat oudere film is. Maar daarom niet minder leuk, ben ik met je eens! Al vind ik Love and Other Drugs dan nog de mooiste van die drie films die je opsomde. =)

 • Leave a Reply