Film: Music and Lyrics - Adorable Books
Films

Film: Music and Lyrics

Titel: Music and Lyrics
Regie: Marc Lawrence
Verschenen:  8 maart 2007
Duur: 96 minuten.
Cast: Hugh Grant, Drew Barrymore, Scott Porter
Genre: Romantische komedie

Alex Flatcher (Hugh Grant) heeft in de jaren ’80 één hit gescoord in een boyband. Zijn dromen zijn in duigen gevallen, terwijl andere leden van de band POP! het wél gemaakt hebben als muzikant. Dan wordt Flatcher gevraagd om een duet te schrijven voor de meest populaire zangeres van het moment: Cora. Binnen een paar dagen, en dat terwijl Flatcher niet eens de songwriter van POP! was. Hij is ten einde raad, totdat hij zijn plantenverzorgster (ja, echt) Sophie (Drew Barrymore) hoort rijmen. Samen vormen ze een gouden schrijversduo, of niet?

Mijn mening:

De film begint al hilarisch. We zien een jonge Hugh Grant in een strakke broek met een raar kapsel allerlei rare dansjes doen. Een goede binnenkomer wat mij betreft. Verder bevat de film nog meer komische fragmenten, maar die ga ik natuurlijk niet verklappen. Waar het allemaal om draait is de muziek in deze film, er moet tenslotte een hitsong geschreven worden. Het lied ken ik, na twee keer de film gezien te hebben, uit mijn hoofd, dus ik denk wel dat het een hitsong zou kunnen zijn. Vooral omdat je het lied tot stand hebt zien komen, dat vind ik heel leuk aan de film. Ontzettend grappig aan deze film vind ik jonge ster Cora, die het helemaal aan het maken is in Amerika. Ze hebben haar rol zo dik aangezet, zo overdreven, dat het leuk is. Cora is een zweverig type met korte broekjes en sexy dansjes, ‘helemaal van nu’, zou je kunnen zeggen.

Ook al zegt Hugh Grant van zichzelf dat hij alleen maar aandoenlijke klungels kan spelen in romantische komedies, (oke, het is wel echt zo) ik hou van hem. Ik hou van zijn accent alleen al! Heerlijk! Dit is echt een romcom van de bovenste plank wat mij betreft!

Rating: 7,8/10

 

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply joanydvv november 28, 2012 at 13:31

  Ik vind het ook een heel leuke film. En Drew en Hugh zouden wat mij betreft vaker samen een film mogen maken.

 • Reply Lieke Jongenelis november 29, 2012 at 10:34

  Ik vond de film wel oké. Niet super maar ook niet slecht 😉
  Maar na 1 keer kijken heb je hem wel gezien.

 • Reply ChellesBlog december 9, 2012 at 13:02

  Ik heb de film ook zo’n twee/drie keer gezien en ik vind het ook wel een leuke film.

 • Leave a Reply