Filmrecensies

Film: Murder on the Orient Express

murder on the orient express 2

De film Murder on the Orient Express draait sinds kort in de bioscoop en afgelopen week heb ik hem eindelijk gezien! Ik keek er ontzettend naar uit door de trailer en nu kan ik je eindelijk vertellen of hij ook daadwerkelijk het kijken waard was.

Murder on the Orient Express is gebaseerd op de roman van bestseller-auteur Agatha Christie en vertelt het verhaal van dertien vreemden gestrand in een trein, in een situatie waarin iedereen een verdachte kan zijn. Voor één man is het een race tegen de klok om de puzzel op te lossen, voordat de dader weer toeslaat.

Murder on the Orient Express draait om Hercule Poirot, hij is een super bekende detective die in de jaren ’30 de wereld over reist om allerlei zaken op te lossen. Hij heeft super veel oog voor details en kan in een mum van tijd zien wat er aan de hand is. Hij besluit mee te reizen met de Orient Express, om even te genieten van een vakantie. Hij heeft ontzettend lang achter elkaar doorgewerkt en is toe aan rust.

Eenmaal op de Orient Express wordt Poirot aangesproken door een man, die vraagt om hem te beschermen omdat hij allemaal bedreigingen krijgt. Poirot vindt de beste man niets, en besluit hem niet te beschermen en je raadt het al: de man wordt vermoord. En dat terwijl de trein net ontspoord is. Dit is het moment wanneer Poirot erbij wordt geroepen, hij moet de moord op te zien lossen voordat de trein weer op het spoort wordt gezet en de politie erbij komt.

De film vind ik heel tof gefilmd, op verschillende manieren. Zoals het moment dat de moord wordt ontrafeld: dit wordt van bovenaf gefilmd. Ook de angles die gefilmd waren tijdens de verhoringen waren heel cool, net zoals überhaupt de hele locatie van de film. Wat ik wat minder leuk vond, was het feit dat je niet veel diepgang krijgt in de gedachtengang van de detective Poirot. Ik had graag meer diepgang gezien, en dit ontbrak toch wel helaas.

Ik vond het een hele fijne, vermakelijke film om te kijken. Murder on the Orient Express heeft een geweldige cast die de film tot een groot succes maakt: allemaal acteertalenten. Toch vond ik het niet een geweldige film, omdat ik al vrij snel doorhad wat er nou daadwerkelijk aan de hand was en wie de moordenaar was. En dat zonder dat het bekend was. Het was allemaal vrij voorspelbaar. Desondanks vond ik het een vermakelijke film om te zien, een keer iets anders dan normaal.

Murder on the Orient Express

Titel: Murder on the Orient Express
Regie: Keneth Branagh
Verschenen: 9 november 2017
Duur: 96 minuten
Cast: Kenneth Branagh, Penélope Cruz, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer
Genre: Mysterie

Rating: 6/10

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply naomi november 28, 2017 at 11:01

    Dit lijkt me echt een hele goede en leuke film!

    x

  • Leave a Reply