Filmrecensies

Film: Moonrise Kingdom

 Titel: Moonrise Kingdom
 Regie: Wes Anderson
 Verschenen: 31 mei 2012
 Duur: 94 minuten
 Cast: Jared Gillman, Kara Hayward, Bruce Willis
 Genre: Avontuur, komedie, drama

Als in de zomer van 1965 twee verliefde tieners Sam en Suzy van huis weglopen, is het anders zo rustige eiland aan de Amerikaanse oostkust in rep en roer. Iedereen wordt gemobiliseerd om de twee op te sporen: van de lokale padvinders onder leiding van Scout Master Ward tot aan de sullige sheriff Captain Sharp die een geheime affaire heeft met de moeder van Suzy. Een dreigende storm en de komst van de strenge Social Services dame zetten de gebeurtenissen op scherp.

Mijn mening: 

Moonrise Kingdom is geregisseerd door Wes Anderson, die ook The Grand Budapest Hotel regisseerde. Een super bijzondere film waar je echt van moet houden, en dat geldt ook voor Moonrise Kingdom. Anderson laat ook op deze film weer lekker zijn fantasie los en je ziet meteen dat Wes Anderson de regisseur van deze film is. Zo’n film kan namelijk niemand maken, omdat hij zo’n typisch beeld neerzet, helemaal in zijn stijl.

De film gaat over de eerste liefde van Sam en Suzy. Ze besluiten weg te lopen van huis en af te spreken in de natuur van het kleine eiland waarop ze wonen om samen te zijn. Sam zit bij de padvinders, maar loopt daar dus weg. De padvinders, de politie en de ouders van Suzy zetten een zoektocht op, terwijl de twee kinderen elkaar beter leren kennen. Hun ontluikende seksualiteit ontbreekt niet en Anderson is niet bang om dit in beeld te brengen.

Anderson denkt aan de allerkleinste details en dat is kenmerkend voor zijn werk. Een heerlijke film voor het oog door de prachtige beeldcomposities en de mooie pastelkleuren van het eiland. Ook muziek speelt een belangrijke rol in Moonrise Kingdom. Je moet echt een filmliefhebber zijn om deze film te kunnen waarderen denk ik, omdat de film zo bijzonder is en eigenlijk niet echt ergens over gaat. Het gaat vooral om de setting, de acteurs, de kleding, het decor, heel de sfeer bij elkaar. Ik vond het een grappige, maar vooral een hele bijzondere film. Ik heb echt genoten!

Rating: 7,7/10

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *