Filmrecensies

Film: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Miss Peregrine's Home For Peculiar Children

Het is inmiddels al even geleden dat ik het boek De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine las, maar ik kan me nog goed herinneren wat ik dacht toen ik hoorde dat er een film zou verschijnen. Eerlijk is eerlijk: met Tim Burton in de regie kon het niet anders dan een onwijs toffe film worden. Maar, was de film ook wel zo leuk? Je leest het in deze recensie!

De geliefde grootvader van Jake verdwijnt plotseling van de aardbodem maar laat aanwijzingen achter over een mysterie dat deze wereld en tijd overstijgt.
Dankzij de aanwijzingen ontdekt Jake een magische plek: mevrouw Peregrine’s weeshuis voor bijzondere kinderen. Maar als hij kennismaakt met de bewoners en hun bijzondere gaven én hun krachtige vijanden, wordt het mysterie alsmaar groter en gevaarlijker. Jake ontdekt dat zijn eigen ‘bijzondere’ gave het enige is, dat zijn nieuwe vrienden kan redden.

 

Met een bijzondere cast, een super toffe regisseur die de meest epische films maakt én een apart verhaal, was deze film al een beetje gedoemd om perfect te worden. Ik had best hoge verwachtingen, zeker omdat de trailer er ook heel leuk uit zag. Ransom Riggs zei, ook in het interview dat ik met hem had, dat het onwijs bijzonder is dat Tim Burton zijn boek verfilmde.

In Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children leer je hoofdpersoon Jake goed kennen. Zijn opa overlijdt vrij plotseling en Jake vindt hem. Er hangt een beetje een horror-sfeertje rondom het vinden van zijn opa, en al helemaal als er een gigantisch beest in het donker rondkruipt. Jake heeft direct het gevoel dat zijn opa is vermoord. Maar: niemand gelooft Jake. Vanaf hier begint het echte verhaal, want zijn opa vraagt Jake om te zoeken naar ‘de vogel’ op het eiland bij Wales.

Wanneer je eerst een boek leest en vervolgens pas de film kijkt, ben je toch vaak een beetje verpest. Ik had dat gevoel ook op zich wel, de gigantische monsters die je in de film terugziet, had ik niet zo gezien in het boek. Ook bepaalde personages zag ik heel anders voor me. Desalniettemin heb ik me enorm vermaakt met deze film en vond ik dit zeker een van de betere verfilmingen die ik heb gezien! Ze hebben heel erg vastgehouden aan het boek, naar mijn idee, en daardoor komt het verhaal goed tot zijn recht.

Bepaalde personages vond ik echt helemaal perfect, denk aan Jake, maar sommigen waren dan weer heel anders. Zoals Meneer Barren, en Mevrouw Peregrine. Ik had Mevrouw Peregrine op de een of andere manier veel ouder voorgesteld! Dat mocht de pret echter niet drukken, door alle special effects en het fijne verhaal heb ik me goed vermaakt. Deze film moet je echt zien als je van Young Adult films houdt en een avondje vermaak en spanning wil!

Ben je benieuwd naar de recensie van het boek? Klik hier om de recensie van het eerste boek te lezen.

Miss Peregrine's Home For Peculiar Children

Titel: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children
Regie: David Ayer
Verschenen: 30 september 2016
Duur: 127 minuten
Cast: Eva Green, Asa Butterfield, Samuel L. Jackson
Genre: Avontuur, fantasy

Rating: 8,5/10

2 Comments

  • Story addict

    Ik dacht ook dat mevr. Peregrine een ouder vrouwtje was, haha. Dit strookt echt helemaal niet met hoe ik het me had voorgesteld, maar toch lijkt de film me wel leuk. Ik denk dat ik ga wachten tot die uitkomt op dvd ofzo, want wil eigenlijk eerst nog deel 2 en 3 lezen voor ik de films ga kijken. En met al die toffe boeken nog op de lijst, kan dat wel even duren…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.