Me Before You
Filmrecensies

Film: Me Before You

Eindelijk is hij er: de film Me Before You. Onlangs heb ik deze film in de bioscoop bekeken en vandaag geef ik mijn mening er over. Deze film is gebaseerd op het boek Voor Jou, geschreven door Jojo Moyes. Het boek staat al een langere tijd in de bestsellerslijst en ik was dan ook heel benieuwd naar de verfilming. Was hij goed verfilmd? Je leest het vandaag in de recensie Me Before You.

Vaak vind je de liefde waar je haar niet verwacht, soms brengt het je naar een plek waar je nooit had gedacht te zullen gaan… Louisa ‘Lou’ Clark (Clarke) woont in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland. Zonder duidelijke richting in haar leven, hopt de eigenzinnige en creatieve 26 jarige van baan naar baan, voornamelijk om het hoofd boven water te houden. Haar vrolijke voorkomen wordt op de proef gesteld, wanneer ze weer eens switched van baan. Ze wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van Will Traynor (Claflin), een welgestelde jonge bankier wiens leven na een ongeluk compleet is veranderd. Hij was een echte avonturier, maar zijn handicap heeft hem cynisch gemaakt en zijn levenslust is verdwenen. Lou is vastberaden hem ervan te overtuigen dat het leven zeker nog zin heeft. Samen brengen ze veel tijd door en langzaamaan merken ze dat, door al hun belevenissen, zowel hun leven als hart een richting heeft gekozen, waarvan ze beiden niet wisten dat deze bestond. Me Before You is gebaseerd op het succesvolle boek ‘Voor Jou’ van Jojo Moyes. Emilia Clarke (Game of Thrones) en Sam Claflin (The Hunger Games series) spelen de hoofdrollen in dit regie debuut van Thea Sharrock.

Recensie Me Before You

Boekverfilmingen blijven altijd een lastig puntje. Vaak heb je in je hoofd een bepaald beeld van het boek gecreerd, waardoor een verfilming helemaal in het niets kan vallen. Eerlijk is eerlijk, bij Me Before You heb ik dit helemaal niet zo ervaren. Vanaf de eerste trailer die werd gelanceerd, was ik direct verliefd op de personages. Emilia Clarke is dé perfecte Louisa Clark en de knappe Sam Claflin speelt de veel te bijzondere rol van Will Traynor.

Natuurlijk weet ik, dankzij het boek Voor jou, waar het verhaal over gaat en raakte elke scene me keihard. Of er delen waren die zijn weggelaten? Ja, zeker een aantal, maar dit maakte het niet meteen heel slecht. Dit maakte de film alleen maar beter. Halverwege de film begon het al: ik begon te huilen. Huilen als een klein kind dat haar moeder in de winkel kwijt was. Om eerlijk te zijn heb ik dit de hele tijd zo ervaren. Ik bleef maar huilen. En huilen. En huilen. Ik had geen zakdoekjes mee, dus je begrijpt vast hoe vervelend het was.

Behalve alle verdrietige dingen en mooie dingen die voorkwamen in de film, de delen die me hebben geraakt, kwamen er ook zeker hele grappige stukken in Me Before You aan bod. Zo is Will Traynor niet alleen een onwijs botte vent, maar kan hij ook heel gevatte opmerkingen maken waar je helemaal in een scheur van kan liggen. De kledingkeuze van Lou is ook niet echt je-van-het, en daardoor valt ze uit de toon. I like that! Emilia Clarke was mijn ‘droom Lou’.

Mijn favoriete deel uit de film was toch wel dat Louisa haar verjaardag viert en een bumblebee tight krijgt van Will. Eigenlijk alles wat er in dit deel van de film gebeurde, vond ik hilarisch.

Me Before You is een film die je echt in de bioscoop moet hebben gezien. Ik heb genoten vanaf het begin. Alles zit zo goed in elkaar! Toen ik de bioscoopzaal uitliep voelde ik me onwijs gebroken en tegelijkertijd zo voldaan. Wat een geweldige boekverfilming niet met je kan doen. Gelukkig ben ik niet de enige die er zo over denkt, tot nu toe wordt de film erg goed ontvangen. Zo heeft-ie maarliefst een 7,9 gescoord op IMDb! Mocht je Me Before You gaan kijken, dan verzeker ik je dat je geen spijt zult krijgen. Wat een goed verhaal! Neem vooral je zakdoekjes mee, want die ga je nodig hebben.

room

Titel: Me Before You
Regie: Thea Sharrock
Verschenen: 16 juni 2016
Duur: 110
Cast: Emilia Clarke, Sam Claflin
Genre: Drama, romantiek

Rating: 8,7/10

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.