Films

Film: Mannenharten

Mannenharten Titel: Mannenharten
Regie: Mark de Cloe
Verschenen: 28 november 2013
Duur: 119 minuten
Cast: Daan Schuurmans, Barry Atsma, Jon van Eerd
Genre: Comedy, romantiek

In de film Mannenharten volgen we de levens van zes mannen. Allen zijn ze op zoek naar de grote liefde of gewoon een beetje geluk in een tijd waarin mannen al lang niet meer weten hoe ze man moeten zijn en wat vrouwen nu eigenlijk van hen verwachten

Sinds de film Verliefd op Ibiza ben ik een groot fan geworden van Nederlandse films. Ik kan ze steeds meer waarderen! Vroeger vond ik Nederlandse films echt helemaal niets, maar de laatste jaren lijkt het wel alsof ze steeds beter worden. Daarom keek ik ook best uit naar de film Mannenharten. Gelukkig kon ik, door enkel alleen al de trailer te laten zien, mijn vriend overhalen om deze film te laten zien. Hij dacht dat het meer een ‘meidenfilm’ was. Of dit zo was? Nee, dat viel echt enorm mee.

Mannenharten is een vermakelijke decemberfilm

Ik vond Mannenharten een vermakelijke decemberfilm. Er komt veel humor aan bod, dat is iets wat mij aantrekt aan een film. Het is een verrassende film. “Vaak denk je al te kunnen verwachten wat er gaat gebeuren bij een romantische komedie, en vooral bij de Nederlandse films”, aldus mijn vriend. “Al met al was het einde heel anders dan verwacht, dat maakte het een leuke film”.

Ik vond het een origineel verhaal en zeker ook een must-see voor de maand december, met al die kerstsferen en sneeuw, heerlijk! Het was niet zo’n typische ‘meidenfilm’, en daarom raad ik hem dan ook zeker aan! Het is niet continu rozengeur en maneschijn. Ideaal om samen met je vriend(in) te zien. Ook erg leuk: er is een tweede deel verschenen. De recensie van deze film kun je hier lezen.

Rating: 7/10

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Daphne december 1, 2013 at 20:17

    Hmm, de film sprak me aanvankelijk niet zo aan.. Maar als hij een beetje kerstachtig is, en niet cliché, geef ik hem toch maar een kans!

  • Leave a Reply