Filmrecensies

Film: Mannenharten 2

 Titel: Mannenharten 2
 Regie: Marc de Cloe
 Verschenen: 17 december 2015
 Duur: 90 minuten
 Cast: Barry Atsma, Jeroen Spitzenberger, Katja Herbers, Daan Schuurmans
 Genre: Romantiek, comedy

De baby van Wouter (Jeroen Spitzenberger) en Nicole (Katja Herbers) drijft hen vooral uit elkaar. Als beginnend kinderboekenschrijfster heeft ze vooral oog voor haar leuke boeken en dito uitgever. Met als gevolg dat Wouter zich nog één keer in het onbezonnen studentenleven stort. Samen met Tim (Daan Schuurmans), die net terug is van zijn reis en besloten heeft een tijdje single te blijven, wat makkelijker gezegd is dan gedaan. Dennis (Barry Atsma) valt als een blok voor een nieuw zangtalent, maar zij laat zich niet zo makkelijk inpakken. Evenals Niels (Fabian Jansen), die besluit het na een versiercursus over een hele andere boeg te gooien. En dan is er nog de hopeloos romantische Younes (Mingus Dagelet), die op zoek is naar het meisje waar hij één onvergetelijke nacht mee beleefde. Kortom: de zoektocht naar liefde gaat in alle hevigheid verder!

Mijn mening: 

Reclameman Tim (Daan Schuurmans) worstelt met de scheiding met zijn jeugdliefde, Wouter (Jeroen Spitzenberger) vindt het maar lastig om vader te zijn en heeft wat akkefietjes met zijn vrouw die net een bekende schrijfster is geworden en muziekproducent Dennis (Barry Atsma) vindt de ware liefde maar zij ziet hem niet staan. En dan heb je nog arme Niels (Fabian Jansen) die op versiercursus gaat.

Mannenharten 2 is het vervolg op Mannenharten, maar je hoeft het eerste deel niet perse gezien te hebben om het tweede deel te begrijpen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: is het een goede film? Nee. Maar daarvoor kijk je deze film ook niet. Het is gewoon een heerlijke, zoetsappige film die vol zit met cliches. Erg? Absoluut niet. Ik heb me uitstekend vermaakt en ik vond de film heel erg grappig. Nooit verkeerd om het ontblote bovenlijf van Barry Atsma te zien en goh, wat ziet Daan Schuurmans er eigenlijk nog goed uit!

Een Nederlandse liefdesfilm zit bij mij eigenlijk altijd wel goed. Vaak weet je al hoe het af gaat lopen, maar who cares? We kijken deze films toch juist omdat we willen dat alles goed afloopt? Er gebeurt al meer dan genoeg ellende in de wereld, dus in films mag het allemaal eens goed aflopen. De film speelt zich af in Amsterdam en er worden mooie beelden van de stad geschoten. We zien vooral veel van de stad omdat romanticus Younes als een gek op zijn fiets door Amsterdam fietst om de liefde van zijn leven te vinden.

Wat mij betreft is Mannenharten 2 een heerlijke film om samen met je vriendinnen, moeder of zus te bekijken!

Rating: 7/10

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Esther januari 10, 2016 at 20:54

    Ik ben echt niet zo van de Nederlandse films. Maar als het wel iets voor je is, dan is het wel leuk. 🙂

  • Reply Judith januari 11, 2016 at 13:34

    Ik heb deel één niet gezien, maar wie weet waag ik voor beide films wel een poging. Ik houd juist van Nederlandse films, die iets wat voorspelbaar zijn. Want ja, je hebt gelijk dat is precies wat je wil! Duidelijke recensie. 🙂

  • Leave a Reply