Filmrecensies, Films

Film: Maleficent

Titel: Maleficent
Regie: Robert Stromberg
Verschenen: mei 2014
Duur: 97 minuten
Cast: Angelina Jolie, Elle Fanning
Genre: Drama

Maleficent is een prachtige jonge vrouw met een oprecht hart, die een idyllische jeugd heeft in een vreedzaam en bosrijk koninkrijk, tot op een dag een leger binnenvalt en de harmonie van het land in gevaar brengt. Maleficent wordt de vurigste beschermer van het land, maar wanneer ze uiteindelijk meedogenloos wordt verraden begint haar oprechte hart in steen te veranderen.

Maleficent is uit op wraak en moet het in een heftige strijd opnemen tegen de opvolger van de binnenvallende koning, met als gevolg dat ze een vloek uitspreekt over zijn pasgeboren dochter Aurora. Maar wanneer het meisje opgroeit, realiseert Maleficent zich dat Aurora de sleutel is tot vrede in het koninkrijk, en misschien ook wel tot haar eigen ware geluk.

Mening: 

Van Disney komt “Maleficent” — het nooit eerder vertelde verhaal van Disneys meest beruchte slechterik uit de klassieker “Doornroosje” uit 1959. In Doornroosje is Maleficent angstaanjagend, griezelig en een van de engste Disney-slechteriken aller tijden. Maleficent is woest op jeugdvriend koning Stefan en daardoor veroordeelt ze het leven van zijn dochter Aurora tot het lot van de sleeping beauty.

Ik was erg benieuwd naar deze film, omdat ik het verhaal van Doornroosje erg mooi vind (ik ben überhaupt gewoon dol op sprookjes) en omdat Angelina Jolie erin speelt. Ook was ik benieuwd welke kant het verhaal uit zou gaan: is Maleficent écht evil, of wordt het een familiefilm? Helaas is Disney voor de eerste keuze gegaan. Van angstaanjagende heks verandert ze in een dame met gevoel. Ze heeft de baby van de koning vervloekt en daar krijgt ze spijt van. Jammer! Hierdoor is de film niet echt origineel of verrassend, want het blijft allemaal redelijk braaf en clichématig. Ook heb ik me behoorlijk geïrriteerd aan de drie kleine feeën die Aurora opvoeden. Jammer, ze hadden deze personages heel grappig kunnen maken!

Nu wil ik niet heel de film afkraken, want er zijn gelukkig ook nog genoeg dingen om van te genieten. Het visuele aspect van de film is fantastisch. Alles ziet er prachtig en fantasievol uit en aan alles is gedacht. Ook vind ik dat Angelina Jolie haar rol goed speelt. Ze heeft er lol in, dat kun je duidelijk zien. Voor kinderen is deze film veel te eng, maar voor volwassenen vind ik hem aan de magere kant. Jammer, ik had er meer van verwacht!

Rating: 6/10

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Annabel oktober 1, 2014 at 17:23

  Ik vond hem juist wel heel mooi!

 • Reply Ellis oktober 2, 2014 at 10:37

  Ik vond het ook wel een leuke film. Jammer dat jij het teleurstellend vond.

 • Reply Madelon oktober 2, 2014 at 10:59

  Jammer dat je hem een beetje tegen vond vallen. Ik vond de trailer er wel echt megavet en veelbelovend uitzien… al heb ik de film zelf nog niet gezien xD

  • Reply Shirley juli 22, 2016 at 09:59

   I seem to have faced the same problem more times than losing my keys or running out of toilet paper.I do;&#8217nt use emacs but so I use the command . Finding a command that performs the inverse I’ll leave as a fun exercise for the reader.

 • Reply Esther oktober 2, 2014 at 12:18

  Ik vond hem juist wel heel leuk! 🙂

 • Reply Joost (Nerdygeekyfanboy) oktober 2, 2014 at 14:38

  Ik vond de film wel oke, maar ze hadden het beter kunnen doen.

 • Leave a Reply