Filmrecensies, Films

Film: London Has Fallen

London Has Fallen
Een tijd geleden kwam de film Olympus Has Fallen uit, een onwijs goede actiefilm die plaatsvond in het Witte Huis in Amerika. Nu is hier het vervolg op: London Has Fallen. Met exact dezelfde hoofdpersonen, alleen dan een andere locatie en een ander verhaal. Is dit net zo’n goede film als Olympus Has Fallen? Je leest het in deze recensie!

Geheim agent Mike Banning (Butler) wordt opgeroepen om naar London te komen voor de begrafenis van de Engelse premier. Een terroristische organisatie is van plan een aanslag te plegen op alle aanwezige wereldleiders om daarna de wereld over te nemen. Mike moet samen met de president van de Verenigde Staten en een Engelse MI-6 agent alles uit de kast trekken om de terroristen te stoppen. Wat volgt is een spectaculaire achtervolging door de straten van London. Lukt het Mike om de wereld te redden?

Yes, nadat ik Olympus Has Fallen had gezien, was ik erg enthousiast. Toen ik de trailer van London Has Fallen zag, was ik nog enthousiaster. Wat een leuke verrassing dat deze film zou uitkomen, aangezien deel 1 zo’n topper was! De film begon al meteen spannend waardoor je er direct in zat. Je zag dat Mike Banning aan het werk was bij de president en dat er een vrij plotselinge begrafenis plaatsvindt in Londen. Alle wereldleiders waren er: de perfecte plek waar iets mis kan gaan.

Mike vertrekt samen met de president naar Londen (samen met nog een gigantische stoet aan beveiliging, zo bizar dat de president drie (!) helikopters nodig heeft om op die manier te ‘verdoezelen’ in welke helikopter hij zelf zit). Het gaat, zoals je al kunt verwachten, gruwelijk mis. Aanslagen waar je U tegen zegt. De president is in groot gevaar en ook nu probeert Mike hem in veiligheid te brengen.

London Has Fallen heeft mij zeker niet teleurgesteld

Ik verwachtte ergens dat London Has Fallen wat uitgemolken zou zijn. Ik bedoel: Olympus Has Fallen was een groot succes, hoe zou deze film nét zo goed (of zelfs beter) kunnen zijn dan deel #1? Eerlijk is eerlijk: de film heeft me totaal niet teleurgesteld. Het verhaal was enorm spannend, een beetje realistisch (met hier en daar van die momenten dat je dacht: ‘dit kan echt niet!’ en ‘waar is het leger in godsnaam?’). Ik vond de manier van filmen ook erg goed. Je hebt momenten dat er longshots zijn ingezet en op die momenten had ik het gevoel dat ik echt zelf in de film zat. Op de set liep. Tussen de terroristen. Ik kan London Has Fallen dan ook zeker aanraden!

Titel: London Has Fallen
Regie: Babak Najafi
Verschenen: 3 maart 2016
Duur: 99 minuten
Cast: Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman
Genre: Actie, crime, thriller

Rating: 8,4/10

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Naomi maart 11, 2016 at 09:53

  Ik hoor inderdaad goede verhalen over deze 2 films, maar ben zelf niet zo van de actiefilms.. Misschien meer iets voor mijn vader.

  x

 • Reply Esther maart 11, 2016 at 13:02

  Ik vond Olympus has fallen niet geweldig. Dus ik sla deze film denk ik ook over. 🙂

 • Reply Story addict maart 11, 2016 at 17:10

  Ik heb zowel Olympus als Londen nog niet zien vallen :p Maar ik weet denk ik wel welke film ik voor een volgend filmavondje met vriendlief eens ga opperen 🙂

 • Reply teun februari 13, 2018 at 15:36

  is deze film fictie of non-fictie?

 • Leave a Reply