Films

Film: Life of Pi

Life of piTitel: Life of Pi
Regie: Ang Lee
Verschenen:  20 december 2012
Duur: 105 minuten.
Cast: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain.
Genre: Avontuur, drama.

Piscine wordt gepest omdat zijn naam op “Piesen” lijkt. Hij besluit zijn naam daarom te veranderen in Pi. Zijn vader heeft een ontzettend grote dierentuin. Pi is een eigenaardig jongetje. Hij gelooft in meerdere geloven. Allereerst het hindoeïsme, vervolgens het Christendom en als laatste in de Islam. En dit tegelijkertijd. Dit verhaal moet je doen geloven in God, volgens de volwassen Pi. Wanneer de crisis toeslaat is de vader van Pi vastbesloten zijn dieren te verkopen in Amerika en te verhuizen met zijn gezin naar Canada om daar geld te verdienen. Wanneer het schip waarmee Pi, zijn familie en alle dieren vaart schipbreuk krijgt raakt Pi zijn familie kwijt. Hij wordt op een reddingssloep de zee op gestuurd met een zebra. Als hij eenmaal verder de zee op vaart komt hij er achter dat er een hyena op de sloep zit. Ook vindt Pi een orang oetang die drijft op een tros bananen. De hyena wordt hongerig en begint de gewonde zebra aan te vallen. Vervolgens pakt de hyena de hysterische orang oetang. Wanneer er een tijger onder het zeil vandaan komt en de hyena aanvalt is Pi overgelaten aan het lot. Hij moet zien te ontsnappen aan dit levensgevaarlijke dier.


Mening:

Wat is dit een mooie film! De setting is zo ontzettend mooi, de dieren zijn prachtig gemaakt en het verhaal is ontroerend. Ik heb gehuild omdat de band tussen de tijger en Pi mij zo raakte. De band tussen het dier en de gebeurtenissen die zij meemaken zijn onvoorstelbaar. Fantasierijk. Zij zijn samen op zoek naar land waar zij kunnen overleven. Samen houden zij elkaar in leven.

Life of Pi is een ontroerend verhaal

Zijn angst om opgegeten te worden door de tijger houdt hem scherp en de tijger voeden houdt hem bezig. Een onvergetelijk avontuur vol liefde, angst en schoonheid. Het verhaal krijgt aan het einde een totaal verrassende wending wanneer Pi en de tijger land vinden en weten dat zij zullen overleven.

Rating: 9/10

bol-button

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.