Film: Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain - Adorable Books
Films

Film: Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain

Titel: Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain
Regie: Jean-Pierre Jeunet
Verschenen: 6 december 2001
Duur: 122 minuten
Cast: Audrey Toutou, Mathieu Kassovitz
Genre: Comedy

Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain, ofwel Amélie, vertelt het verhaal van de jonge, naïve Amélie. Ze groeit op zonder het gezelschap van kinderen. Haar vader raakt haar alleen aan tijdens het maandelijke doktersonderzoek. Na de tragische dood van haar moeder, is de neurotische vader de enige persoon in Amélies leven. Als ze een twintiger is, werkt ze in een Parijs café. De dood van Lady Di zorgt ervoor dat ze haar leven drastisch omgooit. In haar appartement vindt ze een oud doosje van een vorige bewoner. Ze besluit de bewoner te zoeken en hem op mysterieuze wijze het doosje terug te geven. Vanaf dat moment zal ze zich voor de mens gaan inzetten. Ze helpt verschillende mensen, maar ze al ook zichzelf moeten helpen.


Mijn mening:

Ik weet niet goed wat ik van deze film moet vinden. Er zitten heel veel mooie elementen in. De beelden zijn prachtig, er is op zo’n creatieve manier om gegaan met beeld. Dat vind ik heel erg mooi en leuk om te zien. De film is tot in de kleinste details verzorgd, misschien dat er wel iets té veel details zijn. Door de sepia kleuren, lijkt de film wel op een sprookje. We zien beelden van het in zon overgoten Parijs, pittoreske kleine straatjes van Montmarte en de jonge Amélie. Op zoek naar liefde en geluk.

Deze film krijgt een hele goede beoordeling op IMDB en veel mensen hadden deze film aangeraden. Ik was daarom erg benieuwd en ik had hoge verwachtingen van de film. Misschien dat hij daarom een beetje tegenvalt. Ik had totaal niet verwacht dat het eigenlijk een hele bizarre film was, met rare gedachtegangen. In de film zien we Parijs zoals we het graag willen zien. Geen vuil op straat, geen buitenwijken. Echt een sprookje dus. Er gebeuren grappige dingen, heel veel details vind ik leuk, maar wat mij betreft zijn er iets teveel details. We komen té veel te weten over random mensen in de film. De film duurde voor mij ook te lang, als hij een half uur korter geweest zou zijn was het ook goed.

Je hoort mij niet zeggen dat ik de film slecht vond, want dat was hij zeker niet. Ik denk dat ik een ander beeld had van de film. Ik dacht: Audrey Toutou zoals in Coco Avant Chanel, maar dat was niet zo. Een rare, typisch Franse film met mooie beelden en bizarre gedachtegangen. Zo kun je de film volgens mij het best beschrijven.

Er zitten hele mooie elementen in en het is geen standaard film, maar juist heel speciaal. Ook de muziekkeuze is prachtig. Jullie kennen vast dit nummer wel, bekend uit de film. Ondanks dat ik deze film niet zo’n hoog cijfer geef, raad ik je wel aan om deze film te kijken.

Rating: 6,5/10

 

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Tine november 20, 2012 at 17:11

    Ik ben al jaren verliefd op comptine d’un autre été (de muziek), maar heb de film nog niet gezien omdat ik twijfel of het wel iets voor mij is.

  • Reply Vivian november 21, 2012 at 14:03

    Dit lijkt mij echt zo’n film waar je met een soort artistiek oog naar moet kijken en het verhaal met een korreltje zout moet nemen. Hij lijkt me wel erg goed, dus ik ga hem zeker nog eens kijken!

  • Reply Ilse februari 13, 2013 at 23:12

    Eén van de weinige films die ik met plezier meermalen heb gekeken! Het blijft zo’n gestoord figuur, die Amélie. Stiekem wilde ik altijd zoals haar zijn toen klein was. =3 En dan natuurlijk de muziek van Yann Tiersen erbij, wat het effect nog eens versterkt! Heerlijke film.

  • Leave a Reply