Filmrecensies

Film: La la land


La La Land is een moderne variant op de klassieke musical, perfect voor deze feestdagen! Met deze twee geweldige acteurs, Emma Stone en Ryan Gosling, verwacht je ook wel dat de film ontzettend goed is. Maar zijn deze verwachtingen niet een beetje te hoog?

Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

Even terug de tijd in, zo lijkt het wel een beetje als je de film La La Land ziet. De liedjes, het dansen en het hele verhaal lijkt heel sterk op hoe de oude films altijd gemaakt werden. Het verhaal speelt zich af in Los Angeles, oftewel La La Land. Een plek waar ‘mensen hun dromen najagen’. Natuurlijk is dit de kern van het hele verhaal. Mia (Emma Stone) en Sebastian (Ryan Gosling) hebben beide zo’n droom. Mia wil koste wat het kost doorbreken als actrice en besteed haar dagen vooral aan werken in het koffiewinkeltje bij Warner Bros. Sebastian wil het liefste de Jazz weer een nieuw leven in blazen en speelt ondertussen Jingle bell liedjes in een plaatselijk restaurantje op de piano. Om de zoveel tijd komen de twee elkaar tegen dan beginnen ook zij toch te denken dat het iets moet betekenen.

‘La La Land lijkt wel een sprookje!’

La La Land heeft het allemaal. Al vanaf het begin wordt je in de musicalsfeer geholpen door de vele liedjes en de dansen die zij laten zien. Even vergeet je af en toe dat er ook nog een verhaal omheen hangt. Waar het in het begin even wennen is om gezang te horen in de film, let je daar na een tijdje helemaal niet meer op. Daarnaast is het ontzettend leuk om Stone en Gosling samen te zien dansen en zingen. Je ziet direct dat het geen echte talenten zijn en dat maakt de film eigenlijk alleen maar leuker. De manier hoe zij acteren toont alleen maar aan hoe leuk zij het vonden om deze film op te nemen. Heerlijk hoe lekker normaal Emma Stone en Ryan Gosling wel niet lijken in deze film. En wat passen zij toch goed bij elkaar op het witte doek!
Het lijkt wel een sprookje, zo schattig is de film in elkaar gezet. Het lijkt op het eerste gezicht misschien een film die van te voren goed te voorspellen is, toch heeft regisseur Damien Chazelle (hij maakte ook Whiplash) hier een ontzettend mooie draai aan gegeven. De film is sprookjesachtig, lief, niet geheel voorspelbaar maar voornamelijk erg vermakelijk om naar te kijken. Een film die ontzettend goed past in de feestmaand. Misschien ook wel vooral een gehypte film. Misschien moet je niet té veel verwachten bij deze film, maar waard is hij het zeker.
Geen film die je samen met je vriendje moet gaan kijken die zo erg van actiefilms houdt. Wel een film die je samen met meiden moet gaan kijken. Geheid dat de nummers achteraf ook nog even in je hoofd blijven zitten.

The Secret Life of Pets

Titel: La La Land
Regie: Damien Chazelle
Verschenen: 22 december 2016
Duur: 128 minuten
Cast: Ryan Gosling, Emma Stone
Genre: Romantiek , Komedie , Musical

Rating: 7.5/10

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Esther januari 4, 2017 at 14:03

    Ik heb gister La La Land gezien, echt een aanrader! De dans en de muziek was zo leuk! Ik vond alleen het einde een beetje jammer, maar ook weer heel goed. Zo moeilijk om geen spoilers te geven!

  • Reply Esther januari 8, 2017 at 16:08

    Ik vond het totaal geen aanrader, ik vond hem echt teleurstellend.

  • Leave a Reply