Filmrecensies, Films

Film: Kingsman: The Secret Service

 Titel: Kingsman: The Secret Service
 Regie: Matthew Vaughn
 Verschenen: 12 februari 2015
 Duur: 129 minuten
 Cast: Colin Firth, Tagon Egerton, Samuel L. Jackson
 Genre: Actie, avontuur

Gary, een jongeman wiens leven dreigt te ontsporen, vult zijn dagen door in de kroeg te hangen met vrienden. Harry Hart, een doorgewinterde agent van een geheime organisatie, neemt hem onder zijn vleugels om een oude schuld te vereffenen. Hij draagt Gary voor om deel te nemen aan een trainingsprogramma voor geheim agent, precies op het moment dat de wereld wordt bedreigd door een IT-genie met kwaadaardige bedoelingen.

Mening:
Kingsman is al een hele poos uit en hij had redelijk goed gescoord op IMDb, maar toch sprak de trailer me niet heel erg aan. Het zag er uit alsof deze film niets voor mij was. Uiteindelijk heb ik hem gezien en was enthousiaster dan ik had verwacht!

In Kingsman is de combinatie van humor en actie erg goed tot stand gekomen. Meerdere malen lag ik helemaal dubbel van het lachen, en tegelijkertijd was de spanning zo goed verwerkt dat ik op het puntje van mijn stoel zat. In het begin leer je Gary (ook wel Eggsy genoemd) goed kennen. Dat is zeker een pluspunt aan de film: er is veel aan karakterontwikkeling gedaan. Ook leer je Harry, de agent van een geheime organisatie, goed kennen. Je leert meer over de organisatie waar hij voor werkt en ook over de huidige missie.

Je ziet Gary tijdens de trainingsperiode erg veranderen. Van een jochie dat niet weet wat hij wil met zijn leven verandert hij in een regelrechte agent die alles professioneel aanpakt. Hier en daar zit wat humor verwerkt, precies op de juiste momenten. De trainingsperiode van Gary vond ik erg leuk om te zien. Ze gingen op allerlei missies waarbij ze werden getoetst op hun reactie en samenwerking, iets wat natuurlijk heel belangrijk is als je agent bent voor een geheime organisatie.

Ik vond het leuk dat Samuel L. Jackson een rol speelde in de film, de rol van de slechterik. Hij was een hilarische slechterik en eigenlijk was hij heel slecht. Het einde ging erg snel, en soms had ik het idee dat ze niet het idee hadden hoe de film moest gaan eindigen. Het was een gevalletje ‘hak op de tak’, maar uiteindelijk is de film op een prima manier geëindigd.

Ik vond het al met al een erg leuke film om te zien, heb keihard gelachen, heb op het puntje van mijn stoel gezeten van spanning en heb de film aan meerdere mensen aangeraden. Allerlei tekenen dat ik een film echt leuk vind!

Rating: 7,5/10

bol-button

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply beautifulday4makeup juni 29, 2015 at 09:29

  Dit klinkt als een leuke film

 • Reply Annabel juni 29, 2015 at 15:54

  Die film lijkt me nou echt 3 keer niks! Terwijl ik Colin Firth wel heel goed vind 😉 Komt misschien inderdaad ook door de trailer. Misschien dat ik ‘m nog wel een keertje opzoek.

 • Reply Esther juni 29, 2015 at 18:45

  Ik heb deze film ook gezien, maar dan in de bios. Ik vond hem echt ontzettend leuk! 🙂

 • Reply Yara juni 29, 2015 at 21:42

  Het is ook niet echt een typische Colin Firth film, als je me begrijpt. Je moet ‘r van houden!

 • Leave a Reply