Filmrecensies, Films

Film: Jurassic World

 Titel: Jurassic World
 Regie: Colin Trevorrow
 Verschenen: 11 juni 2015
 Duur: 124 minuten
 Cast: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ty Simpkins
 Genre: Actie, avontuur, sci-fi

Inmiddels zijn er 22 jaar verstreken sinds de gebeurtenissen uit Jurassic Park. Het eiland Isla Nublar is eindelijk omgebouwd tot een volledig functionerend pretpark genaamd Jurassic World. Owen maakt deel uit van een groep medewerkers die niet alleen werkt in Jurassic World, maar ook op het eiland woont. Samen onderzoeken zij het gedrag van de dinosaurussen. Een aantal onderzoekers experimenteert met de genen van bestaande dinosauriërs, hetgeen resulteert in een levensgevaarlijke dreiging.

Mening:
De afgelopen weken was ik druk bezig met het zien van alle Jurassic Park films, want om eerlijk te zijn had ik die nog nooit in mijn leven gezien. De trailer van Jurassic World was veelbelovend, vandaar dat ik de voorgaande delen graag wilde zien.

In het begin van de film word je compleet geïntroduceerd in de wereld van Jurassic World. Natuurlijk staan er twee kinderen in het teken in de film, dit keer Gray en zijn oudere broer Zach. Ze gaan Jurassic World bezoeken, omdat hun tante daar werkt. Jurassic World is gevestigd op het eiland Isla Nublar, en op dit eiland zijn er onwijs veel soorten dinosaurussen te zien voor de bezoekers. De Velociraptor is daar een soort van, deze dino’s worden getraind door Owen. Er zijn heel veel herbivoren die de mens geen kwaad doen, dus je kunt als mens gemakkelijk op een dinosaurus ‘rijden’, of een rondje maken door het gebied waar deze dino’s leven.

Natuurlijk, zoals we ook gewend zijn van de voorgaande films, kan het niet altijd goed gaan. Er schuilt gevaar in het park. De bezoekers willen grotere dino’s, dino’s die gevaarlijk zijn en er spannender uitzien. In het laboratorium is daarom een nieuw soort dinosaurus gemaakt door meerdere rassen te kruisen. Het gaat om de Indominus Rex. Deze dinosaurus is onwijs slim, iets wat de wetenschappers niet voor ogen hadden. Je kunt het al ruiken: het dier ontsnapt, terwijl er meer dan 20.000 bezoekers in het park aanwezig zijn. De manager van het park (en de tante van de twee jongens), Claire, gaat samen met de Velociraptor-trainer, Owen, proberen de dino tegen te houden.

Het is een onwijs spannende film, vol met scenes waarbij ik het gevoel had dat het allemaal prachtig was opgemaakt en de spanning écht te snijden was. Ik heb meerdere keren niet durven te kijken omdat ik het eng vond. De film zit vol met geweldige effecten, een klein beetje humor maar vooral veel goed opgebouwde spanning. Het einde vond ik regelrecht fantastisch, en nadat ik de bioscoopzaal uitliep zei ik meteen tegen mijn vriend dat ik de film over een tijdje nog graag eens wil zien.

Jurassic World is een film die je kunt kijken als je de voorafgaande films niet hebt gezien. Het is natuurlijk leuk om bepaalde verwijzingen te herkennen, maar het is zeker niet nodig. De verhaallijn staat geheel op zichzelf. Ik kan deze film zeker aanraden als je gek bent op actie en niet vies bent van sci-fi.

Rating: 8,5/10

bol-button

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply beautifulday4makeup juni 25, 2015 at 10:15

  Mijn vriend wil die erg graag zien, dus waarschijnlijk gaan we die binnenkort wel bekijken

 • Reply Annabel juni 25, 2015 at 10:32

  Ik vond hem echt super gaaf! Maar ik ben ook nog van de generatie die de eerste film ( 11 jaar oud ) in de bioscoop heeft gezien. Ik weet het ik ben oud haha. En ik heb geluk want binnenkort mag ik hem nog een keertje gaan kijken in de bioscoop.

 • Reply Lisa juni 25, 2015 at 10:43

  Ik wil ‘m zieeeeeeeeeeeeeeen!

 • Reply Esther juni 25, 2015 at 19:42

  Hij was echt zo geweldig! Ik wil hem nog een keer zien. 😀

 • Reply Luna juni 25, 2015 at 20:51

  Ik ga de film dit weekend kijken! Ik heb ook gehoord dat er delen van het oude decor (uit de eerste film) terug te zien zijn in Jurassic World. Als de kinderen wegrennen en dan in een verlaten parkdeel terechtkomen. Of het waar is weet ik niet, maar dat ga ik zien 🙂

 • Reply Jessica juni 26, 2015 at 14:02

  Ongetwijfeld ga ik deze film ook nog wel kijken, denk dat mijn vriend hem heel graag wil gaan zien in de bios

 • Leave a Reply