Filmrecensies

Film: Ja, ik wil!

 Titel: Ja, ik wil!
 Regie: Kees van Nieuwkerk
 Verschenen: 15 oktober 2015
 Duur: 96 minuten
 Cast: Martijn Lakemeier, Elise Schaap, Thijs Römer, Jeroen Spitzenberger
 Genre: Romantische komedie

Roos (Elise Schaap) is mooi, leuk, succesvol en begin dertig. Steeds als ze begint te dromen van een huwelijk, wordt ze gedumpt. En dan wordt ze ook nog eens uitgenodigd op de bruiloften van haar exen (o.a. Jeroen Spitzenberger) en best friend forever (Thomas Cammaert). Om zichzelf niet te laten kennen, neemt ze haar jongere stagiair Daan (Martijn Lakemeier) mee naar alle ceremonies. Ze raakt veelvuldig verzeild in gênante situaties en valt prompt als een blok voor de charmes van een aantrekkelijke arts (Thijs Römer). Men zegt wel: “Van een bruiloft komt een bruiloft”, maar is hij de ware Jacob tegen wie ze ‘Ja, ik wil!’ zal zeggen?

Mijn mening: 

Middelpunt in de film is de onhandige laborante Roos (Elise Schaap), die absoluut geen geluk heeft in de liefde. Steeds als ze ook maar denkt aan een huwelijk, wordt ze gedumpt. Waar blijft die ware toch? Nu het uit is met haar vorige vriend, moet ze flink aan de bak. Ze is immers ‘al 33’. Van overmaat tot ramp wordt ze ook nog uitgenodigd bij twee bruiloften. En zelf heeft ze de ware nog steeds niet gevonden. Dan ontmoet ze in een korte tijd twee mannen: de veel te jonge, maar wel hele knappe stagiair Daan (Martijn Lakemeier) en de aantrekkelijke, gladde plastisch chirurg Jacob (Thijs Römer).

De film vliegt werkelijk waar voorbij. Ik heb echt dubbel en dwars genoten van Ja, ik wil! Martijn Lakemeier speelt zijn rol als stagiair Daan perfect, ook al heeft hij nog nooit echt de rol van ‘hunk’ gespeeld. Geweldig! Ook de bijfiguren in de film zijn allemaal geestig. De film is iet wat voorspelbaar, maar who cares? Wie zin heeft in een heerlijke feelgood movie heeft, is bij Ja, ik wil! aan het juiste adres. De film zit lekker in elkaar, heeft leuke muziek en er zitten gewoon hele grappige stukken in de film. Soms zo grappig dat ik hardop moest lachen en ik was niet de enige in de zaal. Ja, ik wil! Is een heerlijke film om samen met je vriendinnen, je moeder of je zus te kijken.

Ja, ik wil! heeft binnen vijf dagen al 100.000 bezoekers getrokken en dat zegt denk ik al genoeg. Een heerlijke film waarbij je geheid met een vrolijk gevoel de bioscoopzaal uitloopt.

Rating: 8/10

bol-button

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Edriënne oktober 23, 2015 at 18:40

  Deze lijkt me ook erg leuk! Wil er nog samen met m’n zus heen =D Die films als Pak van m’n hart enzo lijken allemaal een beetje hetzelfde, vind ik soms, maar ze blijven wel leuk.

 • Reply Noa oktober 24, 2015 at 11:42

  Hmm… ik denk dat ik dan liever naar The Dressmaker ga 🙂

 • Reply Esther oktober 25, 2015 at 15:21

  Mij lijkt deze film wel leuk om te zien. Maar misschien niet zo zeer in de bioscoop. 😉

 • Reply Madelon oktober 25, 2015 at 21:06

  Het lijkt me nog een hele leuke film om te zien! Lekker een keer een avondje met vriendinnen ofzo 🙂

 • Leave a Reply