Films

Film: Iron Man 3

Iron Man 3Titel: Iron Man 3
Regie: Shane Black
Verschenen: 4 april 2013
Duur: 130 minuten
Cast: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle.
Genre: Actie, avontuur, science fiction.

In Iron Man 3 krijgt de breekbare maar briljante Tony Stark te maken met een vijand wiens bereik geen grenzen kent. Wanneer Tony’s persoonlijke leven wordt vernietigd, begint hij aan een ingrijpende zoektocht naar de verantwoordelijke. Deze reis zal telkens zijn moed testen.

Met zijn rug tegen de muur is hij overgelaten aan zijn eigen apparaten en vindingrijkheid en moet Stark ervoor zorgen dat hij en zijn dierbaren het overleven. Terwijl Tony probeert terug te vechten ontdekt hij het antwoord op de vraag die hem al jaren achtervolgt: Maakt de man het pak of maakt het pak de man?


Mijn mening:

Als groot fan van Marvel films en voornamelijk van de Iron Man films keek ik lang uit naar deze film. Deel 3 is het vervolg op deel 1 en 2, maar ook een vervolg op de film the Avengers. The Avengers zijn een handje vol superhelden waar Iron Man deel van uit maakt.
Na het zien van de eerste trailer van deze film was ik razend enthousiast. Het verhaal van Iron Man is het verhaal dat mij het meeste aanspreekt. Goed, back to the movie. 

Ik heb deze film in Imax 3D gezien en ik moet zeggen; het was allemaal een stukje mooier dan bij een normale film. De geluidseffecten waren keihard en mooi te horen en ook de beelden waren fantastisch. Goed gefilmd en goed met effects gewerkt. Het verhaal is ijzersterk en ik heb met veel spanning op de stoel gezeten. Vanaf het begin gebeuren er bizarre dingen. Bommen zonder ook maar iets van een stukje bewijs terug te vinden? Iedereen weet van wie het is; het is the Mandarin… Alleen; hoe kan het?! En wanneer Tony Stark zo slim is om zijn adres te geven op televisie om de terroristische man uit te dagen, krijgt hij er flink van langs. Maar buiten de ontzettend spannende stukjes waren er stukjes vol met humor. Robert Downey Jr. is een man waar je flink om kunt lachen, maar zijn tegenspelers zijn ook flinke lolbroeken.

Iron Man 3 is de beste van de drie films

Door de geluidseffecten, mooie beelden, het goede verhaal en ook alle humor vind ik dat deze Iron Man film de beste is van alle drie. Ik hoop dat er nog meer films gaan komen, maar als het aan Marvel ligt weet ik zeker dat dat goed gaat komen. Goed nieuws; er komt namelijk een Avengers 2. En ook van alle superhelden die in the Avengers spelen komt een nieuwe film. Hou onze site dus goed in de gaten want ik ga er over updaten!

Rating: 9/10

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Anneke mei 2, 2013 at 08:27

  Het is geen film waarvoor ik naar de bioscoop zou gaan, maar lijkt me wel leuk om een keertje thuis te kijken.

 • Reply Emmy mei 2, 2013 at 11:14

  Ik moet deze echt zien! Echt zo stom dat hij niet in ‘2d’ draait, want ik kan niet tegen 3D 🙁

  • Reply Kimberly mei 2, 2013 at 13:13

   Ik vind 3D ook vreselijk, al die dingen die op je afkomen.. Yikes :S ik denk dat ik de film maar gewoon een keer download.

   • Reply Emmy mei 2, 2013 at 13:32

    Ik kan het niet zien en krijg er migraine van.

 • Reply Joanydvv mei 2, 2013 at 17:02

  Ik houd meestal wel van verfilmingen van comics, maar op de een of andere manier hebben de Iron Man Films me nooit echt getrokken. Waarschijnlijk wordt ik er toch wel mee naartoe gesleurd door manlief 😛

 • Reply Sabine mei 8, 2013 at 13:48

  Jaaa, afgelopen zaterdag naar deze film geweest en vond hem fantastisch. Absoluut een film die bioscoopwaardig is wat mij betreft. Kan ook niet wachten op the Avengers 2.

 • Leave a Reply