Filmrecensies,  Films

Film: Into the Woods

Titel: Into the Woods
Regie: Rob Marshall
Verschijnt: 29 januari 2015
Duur: 125 minuten
Cast: o.a. Anna Kendrick, Meryl Streep, James Corden, Emily Blunt en Johnny Depp
Genre: Avontuur, fantasie, musical

Into the Woods (het bos in) geeft een moderne draai aan de geliefde sprookjes van de Gebroeders Grimm. De verhaallijnen van een aantal sprookjes zijn met elkaar verweven.

De wensen en zoektochten van de personages worden gevolgd om te kijken waar ze toe leiden. Deze humoristische en hartverwarmende musical volgt de klassieke verhalen van Assepoester (Anna Kendrick), Roodkapje (Lilla Crawford), Jaap en de bonenstaak (Daniel Huttlestone) en Rapunzel (MacKenzie Mauzy).

De sprookjes zijn met elkaar verbonden door een nieuw verhaal over een bakker en z’n vrouw (James Corden & Emily Blunt). Het bakkersechtpaar wil graag kinderen en heeft contact met de heks (Meryl Streep), die een vloek over hen heeft uitgesproken.

Mening:
Toen ik de omschrijving van de film las, dacht ik ‘Yes! Weer een sprookjeshertelling, alleen dan modern’. Ik houd echt van de moderne hertellingen. Ook leek het me super leuk dat er verschillende verhaallijnen één worden in de film Into the Woods.

In Into the Woods worden de bekende sprookjes met elkaar gecombineerd (Assepoester, Jaap en bonenstaak, Roodkapje en Rapunzel) door middel van een nieuw verhaal. De heks heeft in het verleden een vloek over de bakker en zijn vrouw uitgesproken. Het koppel wil graag kinderen, maar kan deze niet krijgen door de vloek van de heks. Om de vloek op te heffen moeten ze het bos in en daar een aantal spullen verzamelen die de heks hun heeft opgedragen. Een cape zo rood als bloed, een koe zo wit als melk, een muiltje zo puur als goud en haar zo geel als maïs. Je snapt natuurlijk al wie ze daarvoor nodig hebben. Maar natuurlijk verloopt die niet allemaal soepel en is het een hele klus voor de bakker en zijn vrouw om alle benodigdheden te verzamelen.

Het idee voor dit verhaal vind ik echt geweldig, de uitwerking wat minder. Vooraf wist ik dat het een soort musical was, maar dat er zó véél gezongen zou worden was ik niet op voorbereid. Eigenlijk wordt álles, maar dan ook alles gezongen in deze film. In het begin is het nog leuk, maar na een tijdje raakte ik er een beetje door verveeld. Ik vind het jammer want het idee is zo leuk! Wat ik ook raar vond is dat ongeveer na een uur de bakker en zijn vrouw erin slagen om alle voorwerpen te verzamelen. Daarna begint er eigenlijk een heel ander verhaal met dezelfde hoofdpersonen. Het lijkt wel alsof de makers nog tijd te vullen hadden en er zo een nieuw verhaal aan hebben geplakt. Ik vond dat echt ontzettend jammer. De film kon mij maar een uur boeien en daarna zat ik af te tellen tot de film voorbij was. Wel brengt deze film een les met zich mee – denk ik dan tenminste. Zo wensten alle karakters in de film ergens voor, kregen ze alles wat ze wensten maar moesten hier uiteindelijk een prijs voor betalen. Je kunt dus niet altijd alles krijgen wat je wil hebben.

Het is zo zonde dat de film niet aan mijn verwachtingen voldeed. Het concept is leuk, de acteurs zijn goed alleen het eindresultaat is zo matig. Ik zou deze film niet meer opnieuw kijken, omdat hij zo langdradig is. Het verhaal blijft oppervlakkig en af en toe klopt de Nederlandse ondertiteling niet met wat er gezongen werd. Maar ben jij een fan van musicals, sprookjes en veel zang in een film? Dan kan deze film wel iets voor jou zijn.

Rating: 5/10

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

7 Comments

 • Esmee

  Ik ben het met je eens. Het begin vond ik leuk, hoewel soms wat langdradig. Het tweede gedeelte vond ik erg jammer. Van mij hadden ze moetem stoppen bij ‘lang en gelukkig’.

 • Iris

  Ik dacht precies hetzelfde toen ik aan deze film begon. Sprookjes en hervertellingen behoren tot mijn favoriete onderwerpen. Alleen musicals tot mijn minst favorieten, maar misschien zou deze wel meevallen?

  Na een half uur echter had ik genoeg val al dat gezang en ben ik begonnen met skippen. Ik wilde wel nog even het einde weten en zelfs dat was heel raar. Na afloop was ik heel teleurgesteld en wist ik ook weer waarom ik dit soort films meestal links laat liggen 🙁

 • Esther

  Ergens ben ik erg benieuwd naar deze film. Maar door deze review toch wat minder. Ik vind het heel irritant als er zo veel word gezongen in films. Terwijl het verhaal mij wel leuk lijkt. 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.