Filmrecensies

Film: Inferno

inferno
Van boek naar film, hoe vaak hebben we dat al wel niet gezien afgelopen tijd? Toch is Inferno wel een film waar veel mensen op zaten te wachten. Naar het boek van Dan Brown, het derde deel van Robert Langdon.

In Inferno wordt Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wakker in een Italiaans hospitaal, waar hij aan geheugenverlies blijkt te lijden. Samen met zijn dokter, Sienna Brooks, probeert hij zijn geheugen weer terug te halen. Er is wel haast bij aangezien er een psychopaat rondloopt die een wereldwijde plaag wil verspreiden.

Naar het boek van Dan Brown, Inferno, een boek die ik echt een tijd geleden had gelezen. Bewust heb ik het boek niet opnieuw gelezen, met een frisse blik kon ik zo de film in!
Tom Hanks speelt zoals elke keer zijn rol weer ontzettend goed. Hij is een stukje ouder geworden ten opzichte van de vorige films, maar hey, dat is vrij logisch. Zijn acteerwerk is daar niet minder goed op geworden en hij zet zijn rol als Langdon weer perfect neer.
Inferno gaat over de strijd tegen een gevaarlijk virus. Door middel van kunst, historie en een hoop kennis gaan zij achter het virus aan. De film speelt zich deze keer af in Florence, een prachtige oude stad in Italiƫ, vol met kunst.

‘Ik heb van begin tot eind op het puntje van mijn stoel gezeten’

Als je Inferno wil vergelijken met de andere films, is deze film zeker een toppunt wat betreft actie. Waar het bij de andere films iets langzamer op gang komt en je eerst kennis maakt met waar ze naar op zoek zijn, word je bij Inferno er direct ingestort. De actie loopt de hele film door hoog op en je zit constant met ingehouden adem te kijken. Wat misschien jammer is, is dat door de hoge actie je soms even vergeet dat Browns boeken juist zo leuk zijn door de historische aspecten. De uitleg van Langdon is soms maar kort en net niet lang genoeg om daar echt van te gaan genieten. In deze film draait het duidelijk vooral om de actie en is de historie en kunst een klein beetje naar de achterkant toe geschoven.
Het is zeker geen slechte film, ik heb van begin tot eind op het puntje van mijn stoel gezeten en voor ik het wist was de film alweer voorbij. Toch, als je het gaat vergelijken met de andere twee films, is deze film zeker weer heel anders dan je eigenlijk gewend bent van Langdon. Als je al fan bent van Brown’s boeken en deze bijhorende films, zou ik zeker weten gaan. Het is een aanrader, hij is spannend en moet je zeker niet missen in de bioscoop. Een echte bioscoopfilm en zeker je geld waard.

The girl on the train

Titel: Inferno
Regie: Ron Howard
Verschenen: 13 oktober 2016
Duur: 123 minuten
Cast: Ben Foster, Tom Hanks, Sidse Babett Knudsen
Genre: Action, Crime, Drama

Rating: 7.5/10

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *