Filmrecensies, Films

Film: If I Stay

Titel: If I Stay
Regie: R.J. Cutler
Verschenen: 18 september 2014
Duur: 107 minuten
Cast: Chloe Moretz, Mireille Enos, Jamie Backley
Genre: Drama

Mia Hall dacht altijd dat kiezen tussen een muziekopleiding aan Julliard of bij haar grote liefde Adam blijven, de moeilijkste beslissing van haar leven zou zijn. Alles verandert als een zorgeloos familie-uitje eindigt in een tragedie. Zwevend tussen leven en dood, is er nog maar één beslissing over voor Mia, die niet alleen haar toekomst maar ook haar lot bepaalt.

Mening:
Na het lezen van het boek had ik het idee dat de film geweldig zou zijn. De trailer zag er ook veelbelovend uit, maar helaas vond ik de film ietwat tegen vallen. Het verhaal was goed, net zoals het boek, maar ik vond de rol van Mia niet goed weggelegd voor Chloe Moretz. Ik ergerde me een paar keer aan de manier hoe ze acteert. Ze is vrij jong en dat merk je wel (naar mijn idee).

Ik denk dat als je het boek niet hebt gelezen, het een geweldige film kan zijn. Het verhaal is sterk, mooi, en ik vond het ook erg leuk dat er flashbacks waren in de film. Je zag elke keer stukjes uit het heden en vervolgens uit het verleden. Zo leer je Mia en al haar naasten goed kennen. Je weet wat ze hebben meegemaakt en je weet ook hoe Mia haar vriendje, Adam, heeft ontmoet en hoe zij zich voelt.

Ik vond de film wat onrealistisch, maar dat maakte het ook weer leuk om te zien. Het is een erg mooi verhaal, tegelijkertijd ook heel zielig. Je zou maar als enige overblijven uit je gezin; je bent nu wees en je bent je broertje kwijt. Heel zielig. Ik moest meerdere keren ook bijna huilen omdat het verhaal me zo raakte.

Al met al vond ik het een vermakelijke film, ik zou hem niet afraden maar het is ook geen must-see naar mijn idee. Het boek daarentegen vond ik wel geweldig!

Rating: 6/10

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Patricia november 16, 2014 at 10:24

  Ik heb gisteren de film gekeken en het boek niet gelezen. En ik vond de film zwaar tegenvallen. Het verhaal is mooi en het idee erachter is angstaanjagend dat je alleen over blijft. Maar de film trok me absoluut niet mee. Ik voelde het totaal niet. Hoefde ook echt niet te huilen, terwijl ik normaal om alles kan janken op tv… maar tijdens deze film… Nee hoor, ik irriteerde me eigenlijk aan de personages. Jammer!

  • Reply Yara november 16, 2014 at 12:14

   Jammer is dat hè? Vooral als je al vrij hoge verwachtingen hebt – dan kan het alleen maar tegen vallen.

 • Reply Kelly november 16, 2014 at 23:11

  Ik had veel meer van deze film verwacht, maar ik vond hem ook maar matig!

 • Reply Kelly november 16, 2014 at 23:11

  Ik had veel meer van deze film verwacht, maar ik vond hem ook maar matig!

 • Leave a Reply