Filmrecensies,  Films

Film: I Feel Pretty


Nog niet zo lang geleden is de feel good movie: I Feel Pretty in de bioscoop verschenen. Dé film om samen met je vriendinnen naartoe te gaan, en geloof me, als je de bioscoop uitloopt voel je je goed!

Wanneer Renee (Amy Schumer) tijdens het sporten met een harde klap van haar fiets valt, verandert haar zelfbeeld drastisch. In plaats van een doorsnee onopvallende vrouw die worstelt met haar onzekerheid, ziet ze zichzelf als één van de meest prachtige en zelfverzekerde personen ter wereld. Met deze nieuwe versie van zichzelf is ze vastbesloten om alles uit het leven halen zonder dat haar nog iets in de weg staat. Maar wat gebeurt er wanneer ze er achter komt dat haar uiterlijk nooit veranderd is?

Renee is ontevreden over haar lichaam en voelt zich onzeker, dus besluit ze om te gaan sporten. Het gaat niet meteen heel soepel en bij haar tweede poging valt ze ongelukkig op haar hoofd. Wanneer ze ontwaakt, ziet ze zichzelf opeens heel anders, ze is veranderd in een prachtige vrouw! Renee’s droom komt uit en eindelijk kan ze al haar doelen die ze voor ogen had, achterna gaan. Maar is Renee wel echt veranderd qua uiterlijk, of denkt ze dat alleen? Wanneer ze opnieuw ongelukkig terechtkomt, lijkt ineens alles te veranderen. Was ze wel écht zo mooi als ze dacht?

‘I Feel Pretty is een ontzettend grappige, herkenbare film met een mooie boodschap’

Laat ik eerst even zeggen dat ik het ontzettend goed vind dat er films over dit soort onderwerpen gemaakt worden. Het is heel erg hedendaags en ik denk dat veel vrouwen kampen met een onzekerheid over hun uiterlijk. De actrice die is gekozen voor de hoofdrol, maakt het plaatje ook compleet, ze is prachtig maar heeft wel een normaal postuur. Daardoor weet Amy Schumer de rol heel goed te vertolken, wat het kijken prettig maakt. De film bevat ontzettend veel humor, ongemakkelijke momenten en schattige liefdesscènes wat de perfecte ingrediënten zijn voor een filmavondje met vriendinnen. De film heeft een mooie boodschap: dat je tevreden moet zijn met je uiterlijk en dat je innerlijk en de manier waarop je ermee omgaat het allerbelangrijkste is. En dat vind ik super mooi om te zien. Ik kan I Feel Pretty heel erg aanraden. Het is echt een fijne vrouwenfilm!

I Feel Pretty

Titel: I Feel Pretty
Regie: Abby Kohn, Marc Silverstein
Verschenen: 3 mei 2018
Duur: 110 minuten
Cast: Amy Schumer, Michelle Williams, Emily Ratajkowski
Genre: Comedy

Rating: 7,5/10

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.