Films,  Young adult

Film: I am number four

Film: I am number four Titel: I am number four
Regie: D.J. Caruso
Verschenen: maart 2011
Duur: 109 minuten
Cast: Alex Pettyfer, Timothy Olyphant, Teresa Palmer, Dianna Agron, Callan McAuliffe
Genre: Drama, fantasy, sci-fi

Negen buitenaardse baby’s met menselijke kenmerken vluchten van hun thuis planeet Lorien om zich te verschuilen op Aarde. Ze worden gevolgd door de Mogadorians die hun eigen planeet vernietigd hebben om de baby’s op te sporen. De baby’s hebben allemaal een eigen lijfwacht en ze zullen superkrachten krijgen wanneer ze ouder worden. Ze hebben allemaal een nummer van één tot negen en kunnen ook alleen in die volgorde vermoord worden. Number Four (Alex Pettyfer), ook John Smith genaamd, verhuist naar Paradise, Ohio en wordt vrienden met de vriendelijke fotograaf Sarah. Na zijn hele leven op de vlucht te zijn geweest is Number Four verliefd geworden en heeft hij iets om voor te vechten.

Mening over I am number four

Ik zal er maar meteen bij zeggen dat ik eerst het boek had gelezen voordat ik deze film heb gezien.
Het begin van de film loopt goed gelijk samen met het boek. John is onderweg samen met Henri naar een nieuwe stad, doordat het te gevaarlijk werd in de vorige stad. John trok daar namelijk te veel aandacht en dat is de reden dat zij moeten vluchten, keer op keer, voor de Mogadorians.
Ik vond het wel grappig om een beeld te krijgen bij het boek. John leek me wel een stuk ouder in de film en vooral Henri had ik mij heel anders voorgesteld.

De verhaallijn is goed in elkaar gezet en het is erg leuk om naar te kijken. Sommige stukjes zijn super spannend en dan wil je je ogen ook echt niet van de film afwenden. Je moet het echt doorkijken tot het einde.
De film heeft natuurlijk een hoop fantasie erin zitten, wat ervoor zorgt dat de film een hoop bewerkingen krijgt! Ik vond dit allemaal erg goed uitgewerkt en stoorde mij er totaal niet aan dat er ineens een mega groot monster voor hun neus stond, of dat ze allemaal krachten hadden. Natuurlijk hoort het in het verhaal te zitten, maar vaak zijn deze effecten erg slecht afgewerkt en zie je meteen dat het nep is. Ik vond dat in dit geval best meevallen. Een pluspuntje dus!

Dan nu de nadelen. Na ongeveer de helft van de film begint het een andere wending te krijgen als je het vergelijkt met het boek. Ik vond het boek super goed en baalde hier natuurlijk echt enorm van dat de film zo’n andere wending kreeg. Het liep namelijk niet helemaal zoals ik wilde. Sommige gebeurtenissen gebeurde niet, en andere gebeurde juist weer veel te vroeg. Ja, dit had ik liever anders gezien.

Toch een leuk film om te zien, maar zeker geen topper. Dit komt met name doordat het zo afwijkt van het boek.

Rating: 6.5/10

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *