Filmrecensies, Films

Film: How to Train your Dragon

How to Train your Dragon Titel: How to Train your Dragon
Regie: Dean DeBlois, Chris Sanders
Verschenen: 31 maart 2010
Duur: 98 minuten
Cast: Jay Baruchel, Gerard Butler, Christopher Mintz-Plasse
Genre: Animatie, avontuur, familie

Lang geleden, in het hoge Noorden, staat de jonge Viking Hiccup op de drempel van de volwassenheid. Op Berk, zijn onherbergzame thuiseiland, voeren zijn stamgenoten een dagelijkse overlevingsstrijd tegen een ras van draken. Als zoon van het stamhoofd popelt Hiccup om de strijd met de gevleugelde vijanden aan te binden. Maar eerst moet hij bewijzen dat hij een waardige opvolger is van zijn indrukwekkende vader en heel alleen een draak verslaan. Hiccup slaagt er, ondanks zijn kleine gestalte, in om een gevreesde draak te laten neerstorten. Maar in plaats van het “monster” te doden, sluit hij er vriendschap mee, het begin van een meeslepend en ontroerend avontuur…

Mening

How to Train your Dragon stond al lange tijd – als animatiefilm lover – op mijn wishlist om te kijken. Het bleek één van de betere animatiefilms te zijn die bestaat, dus toen het tweede deel in de bioscoop draaide besloot ik om het eerste deel te zien. Ik had zo min mogelijk verwachtingen, want ik ben bang dat een film zwaar tegenvalt wanneer ik verwachtingen heb.
Hiccup is een beetje een mislukte zoon van een Viking. Alle Vikings zijn groot, hij is klein. Hij is onhandig en vindt er niks aan om draken te doden. Het is eigenlijk een beetje zielig. Hij wordt naar een soort kamp gestuurd om wat meer ‘ballen’ te krijgen. Hij leert met een zwaard om te gaan, ookal wil hij dit helemaal niet. Daarnaast brengt hij hierdoor meer tijd door met de liefde van zijn leven.
Deze film bevat ontzettend veel actie. Dat kan ook niet anders als de film om draken draait. De draken zien er allemaal anders uit. Dat is leuk gedaan, het is niet dat er één soort draak is. De personages die in deze film voorkomen zijn aardig. Ze hebben veel pit in hun lijf; ze jagen massaal op draken. Dat is niet zomaar, want er is een drakenplaag in het dorpje waar zij wonen.

How to Train your Dragon is een film vol humor

How to Train your Dragon bevat heel veel humor, daar is goed over nagedacht. De momenten wanneer Hiccup met de draak gaat trainen zijn echt hilarisch, ik heb zo hard gelachen. Het mooiste vond ik het moment wanneer de dorpsbewoners er achter komen dat Hiccup met een draak traint. Uiteindelijk merk je wel dat ik een échte feelgood film is waar je geen genoegen van krijgt. Ik kon in ieder geval niet wachten tot deel 2!

Rating: 8,5/10

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Karlijn augustus 23, 2014 at 13:16

    Deze film staat nog op mijn kijklijstje. Een vriendin wou een paar maanden geleden naar deel 2 in de bioscoop maar hij draaide alleen maar in het Nederlands en in het Engels klinkt alles toch net wat leuker 🙂

  • Reply Daphne augustus 25, 2014 at 16:41

    Dit is echt een van mijn favo films ook! Je moet ook eens kijken naar de animatieserie (volgensmij heet het iets van Defenders of Berk ofzo). Iets minder leuk, maar echt enorm fijn om even 20 minuten aan helemaal niks te denken! En tja, de draken blijven enorm cute haha.

  • Leave a Reply