Filmrecensies,  Films

Film: How to train your dragon 2

 How to train your dragon 2 Titel: How to train your dragon 2
Regie: Dean DeBlois
Verschenen: 2 juli 2014
Duur: 102 minuten
Cast: Jay Baruchel, Cate Blanchett, Gerard Butler
Genre: Avontuur, actie, animatie

De makers van de met een Oscar genomineerde film How to Train Your Dragon komen nu met het volgende hoofdstuk uit deze epische trilogie. Wanneer Hikkie en Tandloos op een nieuw avontuur gaan, stuiten ze op een ijsgrot waar ze wilde draken en een mysterieuze Drakenrijder aantreffen. De twee vrienden raken verzeild in een spannende strijd om de toekomst van de mensen en draken te redden.De makers van de met een Oscar genomineerde film How to Train Your Dragon komen nu met het volgende hoofdstuk uit deze epische trilogie. Wanneer Hikkie en Tandloos op een nieuw avontuur gaan, stuiten ze op een ijsgrot waar ze wilde draken en een mysterieuze Drakenrijder aantreffen. De twee vrienden raken verzeild in een spannende strijd om de toekomst van de mensen en draken te redden.

Mening over How to train your dragon 2

Het tweede deel van ‘How to train your dragon’! Ik vond het eerste deel fenomenaal, één van de beste animatiefilms die ik heb gezien. Ik keek daarom ook zeker uit naar het tweede deel.

Hiccup, hoofdrolpersonage van deze film, is ouder geworden. Je merkt het meteen: Hij is een stuk groter. Zelfverzekerd? Dat is hij zeker niet. Het is zo gááf om te zien hoe het leven is veranderd in het dorpje waar Hiccup met zijn vader en vrienden wonen. Het is daar veel mooier geworden sinds er meer vrede en rust is. Uiteraard is het een actiefilm, dus er is weer actie en oorlog nodig. Die komt ook zeker: Het oorlogsverhaal van deze film is heel origineel. Gigantische draken, Alpha’s, die andere draken kunnen besturen. Super gek!

Het mooiste vond ik dat deze film erg emotioneel is. Hiccup ontmoet een belangrijk iemand in zijn leven, en verliest er ook één. Ik heb met tranen in mijn ogen dit deel van de film gezien, omdat het zo zielig was gemaakt. Omdat het niet alleen over een blij leven en oorlog voeren ging, vond ik deze film veel beter dan het voorgaande deel. Ik kan niet wachten op deel 3.

Rating: 8,5/10

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.