Filmrecensies

Film: Home

Titel: Home
Regie: Tim Johnson
Verschijnt: 1 april 2015
Duur: 94 minuten
Cast: Rihanna, Jim Parsons, Steve Martin
Genre: Familie, animatie

De Boovs veroveren onze planeet. Het vindingrijke meisje Tip weet echter uit hun handen te blijven en ontmoet Oh, een verbannen Boov. Samen proberen ze de aarde te redden.

Als de aarde wordt veroverd door de Boov, een buitenaards ras dat op zoek is naar een nieuwe thuisplaneet, worden eerst alle mensen naar een andere locatie gebracht. Maar terwijl de Boovs de planeet reorganiseren, slaagt het vindingrijke meisje Tip erin om uit handen van de Boovs te blijven en krijgt ze gezelschap van Oh, een verbannen Boov.

Tijdens hun bijzondere avontuur beseffen de twee vluchtelingen dat er meer op het spel staat dan alleen de verhoudingen in het universum.

Mening:
Ik ben echt dol op animatiefilms, en toen ik zag dat de film Home eindelijk te zien was besloot ik hem direct te kijken. Wat heb ik genoten van de film! Home is niet een standaard animatiefilm zoals we vaak kijken, maar er zit veel diversiteit in.

Allereerst vind ik het onwijs tof dat Rihanna en Jim Parsons (Sheldon uit The Big Bang Theory) de stemmen inspreken van Tip en Oh. Ik vind deze stemmen echt perfect passen bij de personages, het klonk goed. Oh is écht de meest onhandige Boov die er bestaat. Hij is eigenlijk heel zielig: hij heeft geen vrienden maar wil wel heel graag aardig gevonden worden. Hij maakt continu fouten waardoor zijn soortgenoten een grote hekel aan hem krijgen. Je mag in de gemeenschap van de Boovs 9 overtredingen maken, maar Oh heeft er al 62 gemaakt! Dat zegt wel wat.

Tip is op zoek naar haar moeder, en samen met Oh gaan ze op zoek naar haar. Ze moeten vanuit Amerika helemaal naar de andere kant van de wereld met een auto, dit levert natuurlijk de nodige uitdagingen op. Hilarische taferelen, maar ook best spannende dingen. Laten we natuurlijk ook niet vergeten dat Tip en Oh een kat mee hebben: Pig. It’s so cute.

Het was natuurlijk meant-to-be dat Tip en Oh elkaar ontmoetten. Ik vond hun vriendschap zo mooi uitgedrukt in de film. De film zat boordevol kleine leermomenten voor de jongere kijkers, erg leuk dat filmmakers daar (steeds meer) aan denken. Ik vond het een leuk verhaal, erg vermakelijk. Hetgeen wat ik zéker heel leuk vond aan deze film waren alle mooie kleuren en animaties die verwerkt waren.

Ben je dol op animatiefilms? Dan is deze film zeker wat voor jou!

Rating: 7/10

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.