Films

Film: Hartenstraat

Titel: Hartenstraat
Regie: Sanne Vogel
Verschenen: maart 2014
Duur: 90 minuten
Cast: Bracha van Doesburgh, Marwan Kenzari, Jan Kooijman, Georgina Verbaan, Tygo Gernandt, Benja Bruijning, Nadia Koetje, Egbert Jan Weeber, Sieger Sloot.
Genre: romantische komedie

In de Hartenstraat in Amsterdam lijkt iedereen op zoek naar liefde: rokkenjager Bas (Gernandt), de gestoorde Mara (Verbaan) en het stel Rein (Weeber) en Jacob (Sloot). Daan (Kenzari) is niet op zoek naar de liefde. Hij woont met zijn dochter Saar boven zijn eigen traiteur in de Hartenstraat. Dan komt er een nieuwe winkel naast de zijne. Modeontwerpster Katje (Van Doesburgh) opent daar haar eigen modezaak. De twee zijn elkaars tegenpool. Hij is zachtaardig, zij zo hard als steen. Tenminste, dat lijkt zo.

Mening

Hartenstraat is één van de ‘9 Straatjes’ in Amsterdam, die bekend staat om zijn unieke winkeltjes. Iedereen kent elkaar. Daan moet maar niks hebben van Katje. Op aanraden van vriend Bas begint Daan met internetdaten. Eigenlijk niks voor hem, maar hij ontmoet iemand waar hij meteen verliefd op wordt.

Een nieuwe Nederlandse romantische komedie, alweer? Dat dacht ik toen ik hoorde dat Hartenstraat uitkwam. Geregisseerd door Sanne Vogel, dat vond ik dan wel weer interessant. Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik vond het een geweldige romantische komedie. Een van de leukste Nederlandse films die ik tot nu toe heb gezien. Vogel slaat de spijker volledig op zijn kop. Hartenstraat is een lieve, zoete en frisse film met humor op de juiste momenten. De casting is geweldig. Heerlijk om Jan Kooijman als lachende homo door het beeld zien te paraderen en Georgina Verbaan speelt de psychopathische stalker van Daan wat zorgt voor veel lachmomentjes.

De bijrollen in de film blijven echt bijrollen. Er is één duidelijke hoofdlijn: die van Daan en Bracha. Kleine bijrolletjes worden vertolkt door Kitty “Oma Hondje” Courbois als oma van Katje, maar ook Vogel heeft een kleine rol in de film. Bekende koppen als Susan Visser, Gigi Ravelli, Stacey Rookhuizen, Dirk Zeelenberg, Manuel Broekman en Patrick Martens komen ook voorbij.

Hartenstraat is een echte must see feelgood film. Heerlijk voor een avond met vriendinnen, je zus of met je moeder. Ik kan niet wachten tot Vogel haar tweede film gaat maken.

Rating: 9/10

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.