Films

Film: Hansel and Gretel: Witch Hunters

Hansel and Gretel: Witch Hunters

Titel: Hansel and Gretel: Witch Hunters
Regie: Tommy Wirkola.
Verschenen: 28 februari 2013.
Duur: 88 minuten.
Cast: Jeremy Renner, Gemma Arterton en Famke Janssen.
Genre: Fantasy, actie en horror.

Na een jeugd vol geweld groeien Hansel en Gretel op tot bloeddorstige en heldhaftige heksenjagers. Nu wordt er op hen gejaagd en worden broer en zus geconfronteerd met hun geheime verleden. Daarnaast komen ze oog in oog te staan met de ultieme heks; Muriel.


Hansel and Gretel: Witch Hunters
Mijn mening:
Al enkele maanden keek ik uit naar dit moderne sprookje: Hans & Grietje! Laatst was het eindelijk zo ver en kon ik de film in 3D bewonderen in de bioscoop. Hans & Grietje zijn nu volwassen en jagen op heksen. Deze heksen zijn zo ontzettend spuuglelijk dat je al bij het zien van de heksen bang wordt. De eerste heks die je ziet is de heks van het snoephuis waar Hans & Grietje als kind gevangen worden genomen. Ik schrok tijdens het kijken naar Hansel and Gretel: Witch Hunters zo erg, ze hebben de spanning enorm goed opgebouwd.

Hansel and Gretel: Witch Hunters is een film vol met actie

De heksen waren gelukkig ook niet als slappe figuren gemaakt, zoals vaak gebeurd, maar er moest toch nog wel flink gevochten worden om er één te verslaan. Het verhaal vond ik origineel en was precies wat ik ervan verwachtte. Hansel and Gretel: Witch Hunters is een film vol met actie, een beetje horror en vieze stukken. Ze lieten makkelijk zien hoe een heks werd vermoord. Dat vind ik vaak wel leuk aan een film, dit maakt het minder nep. Wat ik zelf erg leuk vind is dat er een Nederlandse actrice in Hansel and Gretel: Witch Hunters speelde, namelijk Famke Janssen!

Hoewel ik zelf meer van Disneyfilms houd, is dit wel een enorm leuk sprookje en vond ik het leuk uitgewerkt. Zeker een aanrader om te kijken. Vooral als je met je lover bent.

Hansel and Gretel: Witch Hunters
Hierboven zie je Famke Janssen, omgetoverd in de opperheks Muriel… Isn’t she creepy?!

Rating: 9/10

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Joanydvv maart 10, 2013 at 13:30

  Deze film wil ik ook nog heel graag zien. Ik houd echt van films of boeken geïnspireerd door sprookjes 🙂

 • Reply Lies maart 10, 2013 at 17:54

  Ik wil deze ook graaaaag zien!

 • Reply Boekboetiek maart 10, 2013 at 20:34

  KLinkt spannend!

 • Reply Annelieke maart 11, 2013 at 09:27

  Lijkt me echt een film om in de bioscoop te zien. Ik ben hier echt benieuwd naar!

 • Reply Emmy maart 11, 2013 at 10:56

  Ik ben, sinds ik de trailer zag, zo ontzettend benieuwd naar deze film!

 • Reply Lieke maart 12, 2013 at 10:21

  Ik ben zo nieuwsgierig naar deze film!
  Misschien dat ik van het weekend naar de bioscoop ga 🙂

 • Reply Bo maart 12, 2013 at 17:41

  Sinds ik de trailer heb gezien wacht ik op deze film. Ik ben zoooo benieuwd!

 • Leave a Reply