Filmrecensies

Film: Hail, Caesar!

caesar1_mtm8
Hail, Caesar!, een film vol met bekende acteurs. Josh Brolin, George Clooney, Scarlett Johansson, Channing Tatum en nog veel meer. Met zo veel briljante acteurs moet het wel een goede film zijn, toch?

Waar gaat Hail, Ceasar over?

Hollywood, de jaren 50. Het verhaal volgt een enkele dag uit het leven van Eddie Mannix (Josh Brolin), een klusjesman voor filmstudio’s, die geconfronteerd wordt met een reeks problemen om op te lossen. Tot een van die problemen behoort de mysterieuze verdwijning van een filmster.

Dit is zo’n typische film waar je eigenlijk niet goed bij kan wegkijken, omdat je het verhaal anders niet meer helemaal snapt. En dat terwijl het een komedie is en de film dus eigenlijk vrij luchtig moet zijn. Het feit dat dit niet het geval is komt waarschijnlijk vooral doordat de hele film een en al vaagheid is. De grote verhaallijn is prima te volgen, maar waar alle kleine verhaallijnen vandaan komen is eigenlijk een raadsel. De film is vooral erg lacherig en de acteurs spelen totaal geen serieuze rol. Ook in hun manier van acteren is dit erg goed te zien. De film is meer een soort film die voor de acteurs waarschijnlijk ontzettend leuk en grappig was om even tussendoor op te nemen. Een veel te dure film, waar waarschijnlijk veel meer uit had kunnen worden gehaald.
Door alle goede acteurs had ik vrij hoge verwachtingen. Deze verwachtingen zijn zeker niet voldaan.
Hail, Caesar! is grappig, dat wel. Maar het is zeker geen film die je in de bioscoop moet gaan zien. Als ze de kleine verhaallijnen nou iets meer hadden uitgewerkt, was het misschien nog een redelijk goede film geworden. Nu is het meer een film die je uit verveling zal gaan kijken op een saaie avond. Het enige voordeel is dan weer wel dat je alleen maar naar ontzettend veel acteurs zit te kijken die het wel duidelijk naar hun zin hebben gehad tijdens de opnames.

Hail, Ceasar!Titel: Hail, Caesar!
Regie: Ethan Coen, Joel Coen
Verschenen: 18 februari 2016
Duur: 106 minuten
Cast: Josh Brolin, Scarlett Johansson en George Clooney
Genre: Komedie, drama

Rating: 5/10

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Esther maart 3, 2016 at 15:20

    Jammer dat hij zo tegenvalt. Er zitten zoveel goede acteurs in. Ik heb hem zelf nog niet gezien, omdat de verhaallijnen mij niet echt aanspreken,.

  • Reply Iris maart 3, 2016 at 15:37

    Ik was al een beetje aan het twijfelen, maar na deze recensie wacht ik wel tot hij op de tv komt. Een vage film staat niet echt hoog op mijn lijstje van films die ik wil zien, hoe leuk hij ook mag zijn.

  • Reply Kim maart 7, 2016 at 18:25

    Eens! Ik heb hem ook gezien en ik vond hem ook vooral heel erg vaag. Af en toe was hij wel grappig, maar hij was nu niet bepaald hilarisch. Je moet je hoofd er inderdaad wel bijhouden.

  • Leave a Reply