Filmrecensies, Films

Film: Green Lantern

Green Lantern Titel: Green Lantern
Regie: Martin Campbell
Verschenen: 4 augustus 2011
Duur: 114 minuten
Cast: Blake Lively, Ryan Reynolds
Genre: Avontuur, sci-fi

In een uitgestrekt en mysterieus universum wordt de vrede en gerechtigheid al eeuwenlang gehandhaafd door een groep heldhaftige krijgers: het Green Lantern Corps. Als een nieuwe vijand, Parallax, het universum dreigt te vernietigen, ligt hun lot en het lot van de aarde in de handen van hun nieuwste aanwinst, de eerste mens die door het Corps is uitgekozen: Hal Jordan (Ryan Reynolds). Met o.a. Blake Lively, Peter Sarsgaard, Mark Strong, Oscar-genomineerde Angela Bassett en Oscar-winnaar Tim Robbins verscheen deze populaire superheld voor het eerst op het witte doek: Green Lantern.

Mening
The Green Lantern heb ik gezien toen deze net uit was, maar nooit gerecenseerd. Hoog tijd om deze film dus te recenseren! Allereerst spelen twee van mijn favoriete acteurs in deze film: Ryan Reynolds en Blake Lively. Dat is voor mij al één hele goede reden om deze film te kijken.
Ryan Reynolds speelt Hal, en Hal wordt zijn hele leven al achterna gezeten door angst. Hij raakte zijn vader op jonge leeftijd kwijt en is sindsdien altijd bang geweest en nam daardoor geen verantwoording. Wanneer hij één van de Green Lanterns wordt komt hij er achter hoe belangrijk het is om niet bang te zijn voor dingen. Ik hou altijd wel van films waar een mooie gedachte achter zit. Hal doet er alles aan om zijn angst te overwinnen en voor één keer niet weg te lopen voor zijn problemen.

The Green Lantern is een film vol spanning en actie, en natuurlijk sci-fi

The Green Lantern Corps bestaat uit verschillende soldaten vanuit het hele universum, dat vind ik heel leuk bedacht. Hierdoor zie je ook dat niet elke ‘aliën’ er hetzelfde uit ziet, normaal is het zo dat een aliën er als een stereotype aliën uit ziet. Iedereen ziet er in dze film anders uit. De film zit vol met diverse spannende momenten. Er zijn momenten waar moet worden gevochten, en momenten waar mensen moeten worden gered. Ik vind de actiescenes niet heel sterk, maar wel vermakelijk. Er is gedacht aan de special effects, en naar mijn idee zijn die beter gedaan dan verwacht.
Deze film is een aanrader om te kijken samen met je vriend(in), als je zin in wat spanning en actie hebt en gek bent op sci-fi films van DC of Marvel. Weer wat leuks voor tussendoor! Als het goed is komt er geen vervolg op de film, ookal heeft ‘ie een open einde.

Rating: 7/10

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply