Filmrecensies, Films

Film: Gooische Vrouwen 2

Titel: Gooische Vrouwen 2
Regie: Will Koopman
Verschenen: 4 december 2014
Duur: 104 minuten
Cast: o.a. Linda de Mol, Susan Visser, Tjitske Reidinga en Lies Visschedijk
Genre: Drama, romantiek, comedy

De Gooische vrouwen Claire, Cheryl, Anouk en Roelien zijn weer terug. Ze maken weer het nodige mee. Claire komt totaal veranderd terug uit Afrika, Cheryl gaat een echtscheiding regelen, Anouk neigt naar een eetprobleem en Roelien zegt ja op Everts aanzoek. Maar door een bizar ongeval, belanden de vriendinnen in Oostenrijk.

Mening
Na ruim een maand ging ik eindelijk naar Gooische Vrouwen 2 in de bioscoop! Mijn moeder en ik volgen de Gooische Vrouwen al sinds dat de serie op tv begon. Ik vind dit echt een van de leukste series van Nederlandse bodem ooit gemaakt. Gooische Vrouwen 1 vond ik al een hele leuke film, daardoor kon ik niet wachten om deze te gaan bekijken.

De film begint anders dan we gewend zijn. Zo zien we Claire, Cheryl, Anouk en Roelien als oude vrouwen. Eerst vond ik een beetje verwarrend hoe het in elkaar zat, maar dat werd al snel duidelijk. Na een kwartier ongeveer spring je weer terug naar het ‘heden’ en dan begint de film echt. Claire komt terug uit Afrika, en lijkt anders dan we van haar gewend zijn. Cheryl krijgt wederom ruzie met Martin vanwege een vrouw die opeens in Martins leven opduikt, Susan is nog altijd happy single (of ja, voor een groot deel dan) en Roelien en Evert besluiten te trouwen. De film zit vol met hilarische momenten waarbij de hele bioscoopzaal het uitgierde van het lachen. Ik zelf was tijdens een aantal scènes ook moeilijk te stoppen. Wat een geweldige humor zit erin verwerkt. Maar toch neemt de film halverwege een totaal onverwachte wending. Door een bizar ongeval reizen de Gooische Vrouwen af naar Oostenrijk om daar iemands wens in vervulling te laten gaan. De film eindigt weer dat de vriendinnen oud zijn. Overduidelijk is dat dit de laatste film zal zijn. Het einde vind ik aan de ene kant ontroerend. Het is goed gespeeld en het verhaal eindigt mooi. Ik vond Gooische Vrouwen 2 een groot succes. Ik heb me weer kapot gelachen om alle acties van de Gooische Vrouwen. Ik denk dat het mooi is dat er nu een einde aan gebreid is. Anders wordt het te veel uitgerekt. Gooische Vrouwen is een heerlijke film om samen met vriendinnen of je moeder te kijken. Ik kan hem zeker aanraden voor een girls night!

Rating: 7,5/10

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Esther februari 1, 2015 at 15:16

  Hij is zeker aan te raden. Ik moest naar deze film mee voor mijn vriend, dan ging hij mee met mij naar the hunger games.. Geweldig deze film! Nu kijken wij samen de serie. 🙂

 • Reply Lies februari 1, 2015 at 17:02

  Deze film ben ik heel erg benieuwd naar! De serie zelf heb ik altijd vrij weinig mee gehad, maar de eerste film vond ik wel erg leuk om te zien.

 • Reply Anneke februari 1, 2015 at 18:29

  Toevallig heb ik deze film gezien. Ik heb niks met Gooische vrouwen, maar mijn moeder wilde voor haar verjaardag er naartoe. Tsja. het was niet mijn film haha.

 • Reply beautifulday4makeup februari 4, 2015 at 13:34

  Dit klinkt als een leuke vrouwenfilm

 • Leave a Reply