Filmrecensies,  Films

Film: Gone Girl

Titel: Gone Girl
Regie: David Fincher
Verschenen: oktober 2014
Duur: 149 minuten
Cast: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris
Genre: drama, mysterie

Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne (Ben Affleck) bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy (Rosamund Pike) vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst bij iedereen de vraag: Heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord?

Mening:
Toen ik de trailer van Gone Girl zag, dacht ik: deze film MOET ik zien. Gone Girl, de boekverfilming van Gillian Flynn, gaat over Nick en Amy, die vijf jaar getrouwd zijn. Ze lijken dolgelukkig met elkaar, maar al vroeg in deze thriller blijkt dat hun huwelijk helemaal geen rozengeur en maneschijn is. Wanneer Amy op hun 5-jarige anniversary spoorloos verdwenen is, wordt er meteen een grote zoektocht georganiseerd. Al snel wordt Nick verdacht. Ondertussen krijg je een kijkje in de voorgeschiedenis van Nick en Amy. Ze werden verliefd op elkaar in New York, hadden allebei goede banen. Door de crisis raakten ze werkloos en verhuisden ze naar Missouri toen Nicks moeder ziek werd.

Over het plot ga ik verder niks vertellen, dat is doodzonde. Regisseur David Fincher slaat de spijker op zijn kop met deze film. In  Gone Girl komen donkere, psychische kanten van mensen naar voren, net als in klassiekers Fight Club en Se7en (ook door hem geregisseerd). Het acteerwerk is super goed: Affleck is geknipt voor zijn rol en ook Pike is erg sterk in haar rol als onpeilbare bitch.

Al snel blijkt: dit is geen gewone thriller. Dit is een mindfucking ziek goede film. Je wordt steeds op het verkeerde been gezet en je bent steeds benieuwd waar het verhaal naartoe gaat. Fincher laat zien hoe mensen elkaar nodig kunnen hebben en hoe ze elkaar kapot kunnen maken. Gone Girl is ijzersterk doordat er zo wordt gespeeld met je brein. Steeds als je denkt te weten wat er komt, gebeurt er net even wat anders.

De film duurt tweeënhalf uur, maar dat is zeker niet te lang. Je wordt het verhaal ingetrokken je blijft geboeid tot de laatste seconde. Gone Girl is een van de beste thrillers die ik de laatste tijd heb gezien.

Jullie kunnen binnenkort ook een recensie van het boek verwachten. Ik heb eerst de film gezien; geen ideale volgorde, maar daar was even niks aan te doen!

Rating: 8,7/10

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.