Filmrecensies,  Films

Film: Gods of Egypt

Gods of Egypt

Een film over Egyptische goden? Hoe cool! Dat was het eerste dat ik dacht toen ik de trailer zag van Gods of Egypt. De acteurs die in deze film spelen zijn ook niet mis: Gerard Butler en Nikolaj Coster-Waldau… Is Gods of Egypt een aanrader, of een regelrechte flop? Je leest het in deze recensie.

In het spectaculaire actie-avontuur Gods of Egypt gaan we terug naar het Oude Egypte, waar het lot van de mensheid in handen ligt van een simpele sterveling.
Om de wereld en zijn geliefde te redden roept de slimme dief Bek (Brenton Thwaites) de hulp in van de machtige god Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Samen nemen zij het op tegen Set (Gerard Butler), de meedogenloze god van de duisternis die het eens welvarende rijk in chaos en oorlog heeft gestort en zowel dit leven als het hiernamaals wil vernietigen.
De confrontatie met Set en zijn handlangers voert het onwaarschijnlijke team tot ver in het hiernamaals. Hier moeten mensen en goden ultieme testen van moed en opoffering doorstaan op weg naar de laatste epische confrontatie.

 

De film Gods of Egypt trok mij direct aan door de spannende trailer. Ik ben nu eenmaal een sucker voor actie en de meeste actiefilms kijk ik dan ook met veel liefde. De film bevat onwijs veel prachtige beelden van het historische Egypte en ook veel visual effects. Zo zijn de goden niet alleen een stuk groter dan de normale, sterfelijke, mensen maar kunnen ze ook nog eens transformeren naar een mythisch wezen. Dat ziet er tof uit!

Het verhaal van Gods of Egypt is niet heel sterk. De goden Set en Osiris zijn broers van elkaar, maar zodra Set zijn broer verraadt moet de zoon van Osiris het tegen hem opnemen. Set is, natuurlijk, een stuk sterker dan de zoon van Osiris (Horus). Hij ontneemt de krachten van Horus en zorgt ervoor dat hij als het ware wegrot in een cel zonder zijn krachten. Een paar jaar later is er een sterveling die Horus wil helpen om zijn krachten terug te krijgen, want Set is inmiddels koning en is niet goed voor zijn volk. De hele film neemt Horus het op tegen Set, die elkaar elke keer weer even uit het oog verliezen en dan weer keihard vechten.

Gods of Egypt was een prima film die me heeft vermaakt

Het actiegehalte vond ik erg meevallen, maar ik moet eerlijk zeggen dat het een prima film was die me bijna 2 uur lang heeft vermaakt. Ben je dol op actie, goden en mythische wezens? Dan kan ik de film van harte aanraden. Wacht wel tot je hem thuis kunt bekijken, want ik vind het geen film die je in de bioscoop ‘moet’ zien.

Gods of EgyptTitel: Gods of Egypt
Regie: Alex Proyas
Verschenen: 26 februari 2016
Duur: 127 minuten
Cast: Nikolaj Coster-Waldau, Gerard Butler
Genre:actie, avontuur, fantasie

Rating: 5,9/10

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.