Filmrecensies, Films

Film: Girls Night Out


Vorige week woensdag ging ik samen met een vriendin naar de Ladies Night bij de Pathé. Daar draaide de gloednieuwe film Girls Night Out en vandaag vertel ik jullie wat ik ervan vond!

In de gewaagde komedie Girls Night Out komen vijf studievriendinnen (Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Ilana Glazer, Jillian Bell en Zoë Kravitz na tien jaar weer samen voor een wild vrijgezellenfeest in Miami. Het feest eindigt abrupt wanneer ze per ongeluk een mannelijke stripper vermoorden. De vriendinnen raken in paniek en proberen op hilarische manieren hun sporen te wissen.

Toen een vriendin van mij vroeg of ik meeging naar Girls Night Out, zei ik meteen ‘ja’. Want ik had wel weer een keer zin in een meidenavond. Maar eigenlijk had ik geen idee waar de film over ging, dus ging ik blanco naar de bioscoop.

Girls Night Out vertelt het verhaal van Jess, die binnenkort gaat trouwen. Een van haar studievriendinnen organiseert een vrijgezellenfeest voor haar, in Miami. Na jaren komen de vriendinnen weer samen en proberen ze herinneringen op te halen van de tijd dat ze studentenfeestjes vieren. Op een avond gaan ze helemaal los. Een van de meiden bestelt een stripper voor Jess, die niet veel later in het huis arriveert. Maar dan gebeurt er een ongeluk, waardoor de stripper dodelijk ten val komt. De vriendinnen raken in paniek en proberen zo snel mogelijk hun sporen te wissen. Maar was dat wel zo slim om te doen of dreigt het hele uitje in de soep te lopen?

‘Girls Night Out is de vrouwelijke variant van The Hangover’

Ik had me voorbereid op een avondje vol met humor. Girls Night Out is grappig, er zijn een aantal momenten geweest dat ik zeker een lachje moest onderdrukken, maar héél grappig vond ik het eerlijk gezegd niet. Het was een beetje flauw. Kijk, het is echt een leuke film om met vriendinnen te kijken, thuis op een meidenavond. Maar ik vind het persoonlijk geen film waarvoor je naar de bioscoop moet. Af en toe leken de makers het teveel te willen om grappig te zijn, waardoor het over de top was. Het verhaal is grappig bedacht, natuurlijk verre van geloofwaardig, maar de verhaallijn vond ik erg leuk. De humor is wat mij betreft net iets te slap, wat ik in dit geval de film een beetje vond verzwakken. Daarnaast speelt er een actrice in aan wie ik me enorm stoorde. Zij speelde de obsessed vriendin, die altijd aandacht wil, iets waar ik allergisch voor ben. Ik denk dat deze film perfect is voor een avond waarbij je niet wil nadenken. Maar persoonlijk had ik er ietsje meer van verwacht!

Girls night out

Titel: Girls Night Out (Rough Night)
Regie: Lucia Aniello
Verschenen: 27 juli 2017
Duur: 101 minuten
Cast: Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Zoë Kravitz
Genre: Comedy

Rating: 6/10

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Judith augustus 1, 2017 at 14:47

    Wat jammer dat je er eigenlijk meer van had verwacht! Ik heb de film zelf nog niet gezien, maar na deze recensie zal ik er in de bioscoop in ieder geval niet naartoe gaan. 🙂 Wie weet bekijk ik ‘m ooit thuis nog.

  • Leave a Reply