Filmrecensies,  Films

Film: Get Hard

Titel: Get Hard
Regie: Etan Cohen
Verschijnt: 27 maart 2015
Duur: 100 minuten
Cast: o.a. Will Ferrell, Kevin Hart, Alison Brie
Genre: Comedy

James King (Will Ferrell) heeft alles: een groot huis, ontzettend veel geld, rijke vrienden en een beeldschone vrouw. Maar dan wordt hij opgepakt voor fraude. De rechter veroordeelt King tot tien jaar in de gevangenis. Hij krijgt dertig dagen om zijn zaakjes op orde te krijgen voordat hij het gevang in moet. Maar King is doodsbang dat hij de gevangenis niet overleeft. Wanhopig klampt hij zich vast aan de brave Darnell Lewis (Kevin Hart) om hem voor te bereiden op het leven achter de tralies.

Mening:
James is een rijke man, met een goede baan. Als hij word opgepakt wegens fraude en veroordeeld wordt voor een gevangenisstraf van 10 jaar, verandert zijn leven in één klap. James is een echte softy. Hij zegt altijd de verkeerde dingen en is eigenlijk gewoon een watje. Hij is ontzettend bang om naar de gevangenis te gaan, waar hij sowieso het pispaaltje zou worden. Hij vraagt hulp aan de autowasser Darnell. Darnell ziet er stoer uit en James verwacht dat hij hem wel kan helpen wat sterker te worden. In ruil voor geld probeert Darnell James zo goed mogelijk op te leiden om zich staande te houden in de gevangenis.

Ik verwachtte dat Get Hard echt een ontzettende grappige film zou zijn. De omschrijving sprak me erg aan, waardoor ik de film graag wilde zien. Helaas is de film mij enorm tegengevallen. Ik vond de film erg langdradig en moest soms gewoon even pauze nemen om wat anders te gaan doen. De humor vond ik erg flauw en daarnaast vond ik dat er weinig vaart zat in de film. Heel erg jammer, want ik weet zeker dat het idee van de film ingrediënten bevat om een leuke film neer te zetten. Op het eind kwam er pas actie in de film en dat maakte het wat leuker, maar dan moet je het eerst zien vol te houden tot het eind. Misschien dat een ander de film wel leuk vind, maar mij deed het niet zoveel. Jammer, maar ik zou hem niet nog eens kijken!

Rating: 5/10

bol-button

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.