Films

Film: Gangster Squad

Gangster SquadTitel: Gangster Squad
Regie: Ruben Fleischer
Verschenen: 10 januari 2013
Duur: 113 minuten
Cast: Ryan Gosling, Emma Stone, Sean Penn en meer.
Genre: Actie, misdaad, drama.

 

Los Angeles 1949. De gewetenloze, in Brooklyn geboren, maffiabaas Mickey Cohen (Sean Penn) heeft de stad in zijn greep. Hij zwaait de scepter over de drugs- en wapenhandel, prostitutie en de gokindustrie ten westen van Chicago. Dankzij de bescherming van niet alleen zijn eigen mensen, maar ook van corrupte politieambtenaren en politici, kan Cohen zijn rijk en macht steeds verder uitbreiden.

Alleen een geheime eenheid van de LAPD, onder leiding van brigadier John O’Mara (Josh Brolin) en Jerry Wooters (Ryan Gosling) durft het gevecht met Cohen aan te gaan. Gangster Squad is geregisseerd door Ruben Fleisher (Zombieland) en gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de LAPD die Los Angeles probeerde terug te veroveren van de gevaarlijkste maffiabaas aller tijden.

 


Mening:
Toen ik zag dat zowel Ryan Gosling als Emma Stone in deze film speelden wist ik meteen dat dit een leuke film zou worden. Dit is mijn favoriete on-screen koppel. Je ziet brigadier O’Mara die meteen achter Mickey Cohen aangaat. Hij gaat een bordeel in om een meisje te redden. Vanaf dat moment begint de film te boeien. Ik heb 1,5 uur met plezier naar de film gekeken. Het is ontzettend spannend.. Soms ook heel erg vies (Mickey Cohen kent hele vieze manieren om mensen te vermoorden…) De liefde tussen Grace en Jerry is spannend, want hij moet onzichtbaar blijven voor Mickey. Het verhaal wordt steeds erger…

De liefde tussen Grace en Jerry is onwijs spannend neergezet in Gangster Squad!

Wanneer Mickey Cohen erachter komt dat er geen gangsters achter de aanslagen op zijn bedrijf zitten, maar agenten, wordt Mickey gek. Hij weet precies wie het is; O’Mara. Hij begint iedereen aan te vallen op de zwakke plekken. Hoe het afloopt? Ik zou zeggen: Kijk de film zelf!

Rating: 9/10

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.