Films

Film: Frozen

Frozen Titel: Frozen
Regie: Chris Buck, Jennifer Lee
Verschenen: 11 december 2013
Duur: 102 minuten
Cast: Kirsten Bell, Josh Gad, Idina Menzel
Genre: Comedy, animatie, familie

Walt Disney Animation Studios, de studio achter ‘Rapunzel’ en ‘Wreck-It Ralph’, presenteert ‘Frozen’, een adembenemend komisch avontuur op het witte doek. De dappere en optimistische Anna onderneemt samen met de ruige bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier Sven een legendarisch avontuur om haar zus Elsa te vinden. Haar ijskrachten houden het koninkrijk Arendelle gevangen in een eeuwige winter. Hoog in de bergen ontmoeten Anna en Kristoff mythische trollen en een hilarische sneeuwman die Olaf heet. Daarnaast moeten ze barre omstandigheden zien te overwinnen om het koninkrijk te redden.


Na het zien van de animatiefilm Tangled was ik helemaal om. Geweldig, die animatiefilms. Ik kon daarom ook niet wachten om Frozen te zien. Vooral omdat het – dúh – zich afspeelt in een hele winterse omgeving. Ik ben een winter-type dus deze film moest en zou ik zien.

Frozen is een erg origineel verhaal. Rapunzel is een verhaal dat we allemaal wel kennen, maar dit verhaal was compleet nieuw voor mij. Het was natuurlijk weer prachtig in elkaar gezet. Die animatie, geweldig! Maar dat niet alleen: het verhaal vond ik erg goed. Véél humor (humor = tevreden Yara). Dit is weer een film zoals je ‘m van Disney kent: Grappig, avontuurlijk, met een plotwending én natuurlijk een happy ever after.

Frozen is een erg origineel verhaal

Ik vind het altijd zo mooi hoe Disney de personages animeert. Uitdrukkingen op het gezicht van mensen en dieren zijn echt prachtig gemaakt. De technologie wordt steeds beter! Ik heb enorm genoten van Frozen en ik kan hem iedereen ook aanraden om hem te bekijken. Oh ja, Let it go krijg je no way uit je hoofd, dus bereid je maar voor!

Rating: 8/10

 

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.