Filmrecensies

Film: Freeheld

freeheld
Freeheld draait vanaf vandaag in de bioscopen. Een waargebeurd verhaal over twee vrouwen die in Amerika een onmogelijk iets willen.

Laurel Hester werkt als rechercheur in New Jersey. Ze is nooit open geweest over haar seksuele voorkeur totdat ze verliefd wordt op Stacie Andree, een jongere, openlijk lesbische automonteur. Wanneer Laurel te horen krijgt dat ze terminaal ziek is, vraagt ze de wetgevers van New Jersey haar politiepensioen aan Stacie te geven in geval ze overlijdt.

Freeheld is op het eerste gezicht misschien niet per se een film waar je direct naar toe zou gaan. Toch is het zeker een enorme aanrader. Vooral voor de fans van Nicholas Sparks, is deze film zeker een must see.
Het verhaal is misschien niet het meest vlotte verhaal. Eigenlijk ook logisch, dat is ook wat het vaak is met waargebeurde verhalen. Het is vooral een bijzonder verhaal. Een openlijke lesbische relatie door Amerika gemaakt. Niet iets dat ik had verwacht. Juist doordat Amerika daar vaak wat moeilijker over doet. Daarnaast spelen de actrices hun rol voortreffelijk goed.
De film raakt je, de film laat je huilen en voor je het weet zijn de minuten al weer voorbij. Freeheld is een film die in eerste instantie niet zo bijzonder lijkt, maar aan het einde toch een grote tranentrekker is. Wat hebben ze dit prachtig neergezet en wat is dit een ongelooflijke vrouwenfilm geworden. Ga hier lekker heen met je vriendinnen of moeder, maar laat je vriend of man zeker thuis.
Mocht je fan zijn van waargebeurde verhalen en verhalen die een groot liefdesverhaal met zich meebrengen, is Freeheld zeker een film die geschikt is voor jou. Bioscoopwaardig en zeker je geld waard.

Freeheld

Titel: Freeheld
Regie: Peter Sollett
Verschenen: 19 mei 2016
Duur: 103 minuten
Cast: Julianne Moore, Ellen Page, Steve Carell
Genre: Biografie, drama, romance

Rating: 7/10

Danique V (1993) woont in Haarlem en is werkzaam als content creator bij de Bibliotheek. Naast feelgood, fantasy en thrillers leest ze ook veel non-fictie rondom spiritualiteit.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.