Film: Foxcatcher
Filmrecensies, Films

Film: Foxcatcher

Titel: Foxcatcher
Regie: Bennett Miller
Verschenen: 19 februari 2015
Duur: 134 minuten
Cast: Steve Carell, Channing Tatum, Mark Ruffalo
Genre: Biography, Drama, Sport

John Du Pont heeft zijn zinnen gezet op het trainen van de broers, maar als Dave niet naar zijn landgoed wil verhuizen, is het de naïeve Mark die hij volledig onder zijn hoede neemt. Samen hebben ze het doel om van Mark de grootste worstelaar ter wereld te maken. Mark krijgt een intense band met de excentrieke John Du Pont (Steve Carell). Echter hoe langer Mark bij deze steenrijke man op zijn landgoed woont, hoe meer hij verstrikt raakt in een web van paranoia en verraad.

Mening:
Mark is samen met zijn broer Dave professioneel worstelaar en zijn te vinden op de olympische spelen. John Du Pont is een rijke gozer die niets liever wil dan deel uitmaken van de worstelwereld. Zijn doel is het trainen van de twee broers en om hen de grootste worstelaars van de wereld maken. Terwijl Dave het aanbod afwijst besluit Mark om toch het aanbod aan te nemen. Samen stort hij zich in het avontuur en leert hij de bizarre wereld van John Du Pont kennen.
Foxcatcher is niet een film dat mij trekt bij het zien van de omschrijving. Toch heb ik hem gezien. Ik was nieuwsgierig omdat de film zo veel nominaties heeft gekregen en ook omdat er gewoon ontzettend goede acteurs erin spelen. Allereerst ook mijn enórme complimenten voor Steve Carell. Wat heeft hij zijn rol ijzersterk gespeeld zeg. Ik mocht zijn personage écht niet, maar Steve heeft echt een enorm goede prestatie verricht in de film.
Dat ik geen flauw idee heb hoe worstelen in elkaar zit en wat de regels daar bij zijn is overigens geen probleem. De film is prima te volgen, ook al maakt het worstelen een groot deel uit. Dat de film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal is duidelijk te zien. Af en toe is hij daardoor wat trager, wat het verhaal juist weer sterker maakt. Verder zit er een goed tempo in de film en heb je niet echt het idee dat de film ruim twee uur duurt. Wat deze film vooral goed maakt is denk ik de cast. Het is perfect gekozen en stuk voor stuk spelen zij hun rollen gewoon écht goed. Misschien komt dit dan weer doordat het verhaal gebaseerd is op waargebeurd verhaal.
Bepaalde delen in de film blijven daardoor open en zijn eigenlijk ook nietszeggend. Achteraf vroeg ik mij dan ook heel erg af wáárom deze stukjes in de film zaten.
Ik ben verbaasd hoe erg deze film mij heeft geraakt. Ik leefde met alle personages echt stuk voor stuk mee. Een film over worstelen zou ik normaal gesproken hebben laten liggen, maar wat ben ik blij dat deze film toch heb gezien. Wat mij betreft één van de betere (serieuze) films die ik afgelopen tijd heb bekeken.
Of dit een leuke film is? Nee, je gaat zeker niet naar deze film om even uitbundig te lachen of te huilen. Wel ga je naar deze film als je graag films ziet met een inhoud, een verhaal en vooral als je graag een film ziet die echt enorm sterk is.

Foxcatcher draait vanaf 19 februari in een aantal bioscopen in Nederland.

Rating: 7.5/10

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply beautifulday4makeup februari 17, 2015 at 15:05

    Hmmm, nu wil ik die toch zien:-)

  • Leave a Reply