Filmrecensies

Film: Four Christmases

 Titel: Four Christmases
 Regie: Seth Gordon
 Verschenen: 26 november 2008
 Duur: 88 minuten
 Cast: Reese Witherspoon, Vince Vaughn, Mary Steenburgen
 Genre: komedie, drama, romantiek

 Een koppel wordt gedwongen om hun eerste kerst samen een bezoek te brengen aan elk van hun vier gescheiden ouders – in één dag!

Mening: 
Toen ik laatst het kerstfilms op Netflix artikel maakte en schreef over Four Christmases, had ik niet gedacht dat ik hem al heel snel zou zien. Toch heb ik hem héél snel daarna bekeken en ik kan je vertellen dat ik het echt een fantastische film vond. Ik heb namelijk keihard gelachen: daar houd ik van!

In Four Christmases draait het om Brad en Kate die ieder jaar opnieuw hun familie ontvluchten met kerst. Ze moeten namelijk vier keer kerst vieren en zitten daar niet op te wachten. Daarom gaan ze naar het buitenland om keihard te genieten, terwijl ze tegen hun ouders een smoes vertellen: kinderen inentingen geven in het buitenland, bijvoorbeeld. Op die manier wordt het gedoogd door hun ouders dat ze niet aanwezig zijn bij het kerstfeest. Tot er een gigantische mistbank over San Francisco hangt en ze niet kunnen vliegen én ze gefilmd worden bij de incheckbalie door een nieuwszender: busted door de hele familie. Ze besluiten naar ieder gezin toe te gaan om gezellig te doen, ze kunnen er natuurlijk niet onder uit meer nu ze op TV zijn geweest.

Ik heb keihard in een scheur gelegen de hele film. Ieder gezin heeft namelijk weer zijn eigen normen en waarden en die komen alles behalve overeen met die van Brad en Kate. Gegarandeerd lachen geblazen! Ik heb deze film met het gezin gekeken en we vonden hem allen heel leuk. Een echte familiefilm voor de kerstdagen dus. En helemaal leuk: hij staat gewoon op Netflix, dus je kunt hem easy thuis bekijken zonder hem aan te schaffen.

Mocht je nog een leuke film zoeken die nog niet iedereen heeft gezien, dan kan ik je Four Christmases zeker aanraden. Het is geen hoogstaande kwaliteit, maar toch is hij vermakelijk. Romantiek, heel veel humor én een kerstgevoel.

Rating: 6,5/10

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Vivian december 23, 2015 at 17:48

  Ik ga deze zeker kijken een dezer dagen, lijkt me zo leuk!

 • Reply Jet december 23, 2015 at 18:34

  We keken hem op school, en het was best leuk!

 • Reply Rosalie december 24, 2015 at 10:38

  Ik heb hem toevallig gister gezien met mijn broer, erg grappig inderdaad! Ook leuk dat het echt zo’n Kerstfilm is, want nu ben ik al helemaal in de Kerst stemming, hihi.

 • Reply Esther december 27, 2015 at 12:46

  Deze film lijkt mij heel leuk! Misschien voor volgend jaar kerstmis. 🙂

 • Leave a Reply