Films

Film: Footloose

Footloose Titel: Footloose
Regie:  Craig Brewer
Verschenen: 13 oktober 2011
Duur: 113 minuten
Cast: Julianne Hough, Kenny Wormald, Dennis Quaid
Genre: Drama, dans

Het is tijd om uit je dak te gaan! De stadse tiener Ren MacCormack (Kenny Wormald) verhuist naar een klein dorp in het zuiden van de VS en krijgt een behoorlijke cultuurshock te verwerken. Na een tragisch ongeval heeft dominee Shaw Moore (Dennis Quaid) harde muziek en dansen verboden. Ren trekt zich niets van de dominee aan, valt voor zijn rebelse dochter (Julianne Hough) en brengt het dorp in rep en roer, maar laat er ook een frisse wind waaien.

Dansfilms, ik vind ze geweldig! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Footloose is zo’n soort film, ik heb hem al meerdere keren gezien maar hij blijft goed. Dit is de remake van de film uit 1984. Een grote update, als je het mij vraagt. Deze film vond ik veel leuker, misschien ook omdat het modernere dans bevat. De oude Footloose heb ik maar een keer gezien, en deze film die kan ik echt tientallen keren zien en toch verveelt hij me niet.

Footloose is een heerlijke feelgood film

Het verhaal blijft een beetje ‘normaal’, zo’n typische film waar je eigenlijk het einde al van weet. Een cliché film, maar daar ergerde ik me om eerlijk te zijn totaal niet aan. Toch is zo’n film ideaal voor een feelgood avond. Hetgeen wat de film een extraatje gaf, was het feit dat er veel in gedanst werd (uiteraard), en dat kan ik heel erg waarderen! Ik vond alle dans scenes zo leuk gedaan en na zo’n film wil ik alleen maar zelf (goed) kunnen dansen. Happy songs en dansen, dat is iets waar ik blij van word. Mocht je benieuwd zijn naar de film, dan kun je hier de DVD kopen.

Rating: 7/10

2 Comments

  • Zwartraafje

    Dat moet lukken. Die heb ik woensdagmiddag zelf ook gezien. Toen kwam de dochter van mijn nicht op bezoek en dus hebben we eerst zelf marsepein-koekjes gebakken, armbandjes gemaakt en vervolgens de zetel ingekropen om naar deze film te kijken. Zij ziet immers heel graag dit soort films dus door haar zie ik ze nu zelf ook allemaal. 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.