Filmrecensies, Films

Film: Finding Dory


Een tijdje geleden kwam het langverwachte vervolg op Finding Nemo uit: Finding Dory. Of nou ja, vervolg? Je kunt ze ook perfect los van elkaar bekijken, maar we kwamen wel weer alle bekende hoofdpersonen tegen!

De vriendelijke, maar vergeetachtige blauwe vis Dory duikt opnieuw in het diepe met haar vrienden Nemo en Marlin, tijdens een zoektocht naar haar vergeten verleden. Wat kan Dory zich nog herinneren? Wie zijn haar ouders? En waar leerde ze met walvissen praten?

In Finding Dory staat het verhaal van de blauwe vis Dory centraal. We kennen dit personage nog wel uit Finding Nemo, waarin Dory samen met de vader van Nemo op zoek gaat naar de schattige, oranje clownvis. In Finding Dory gaat het drietal weer op avontuur. Op jacht naar de verloren ouders van Dory. Maar er is een klein probleem dat de zoektocht bemoeilijkt, Dory lijdt namelijk aan kortetermijngeheugenverlies.

‘Een stortvloed aan feel good met Finding Dory’

Ik weet nog goed toen Finding Nemo uitkwam. Wow, wat was ik blij toen ik die film op DVD had. Tot op de dag van vandaag is dat nog steeds een van mijn favoriete animatiefilms. Toen ik hoorde dat er een soort vervolg kwam: Finding Dory, wist ik zeker dat ik deze moest kijken. En ik kan je zeggen dat ik hier geen spijt van heb gekregen. Finding Dory gaf me weer net zo’n vrolijk gevoel als Nemo dat destijds deed en de film zat vol met avontuur. Daarnaast houd ik echt van de manier waarop er humor in deze films is verwerkt. De hele film stond er een glimlach op mijn gezicht. De film bevat een mooie opbouw van spanning, maar gelukkig kunnen we bij deze film ook weer een goed einde verwachten. Al met al een dikke aanrader.

Mijn vriend: Disney heeft het met ‘Finding Dory’ weer voor elkaar om een knap staaltje animatie op het witte doek te toveren. Het komt zelden voor dat er een slechte film van Disney in de bioscopen verschijnt. En volgens mij komt dat door de onderliggende laag die terugkomt in de films. Ondanks de meest uiteenlopende personages, de één nog gekker dan de ander, vormen ze vaak een spiegel voor de kijker. Ze herkennen zichzelf in bepaalde figuren en dat kijkt fijn weg. In elke Disney-film zitten dieper liggende boodschappen verstopt. Zo ook in ‘Finding Dory’. Als je de film ziet, dan snap je waarschijnlijk wat ik bedoel. Ik heb me in ieder geval goed vermaakt, terwijl ik het op voorhand niet meteen warm kreeg van Daniques verzoek om samen twee uur naar een film over vissen te kijken.

The Secret Life of Pets

Titel: Finding Dory
Regie: Andrew Stanton, Angus MacLane
Verschenen: 29 juni 2016
Duur: 97 minuten
Cast: Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Ed O’Neill
Genre: Animatie, Avontuur, Comedy

Rating: 8/10

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Anne - Ditisanne.nl december 7, 2016 at 10:37

    Leuk! Ik heb Finding Dory pas in het vliegtuig uit New York gekeken. Op zich is ook dit weer een leuke film, al vind ik wel dat ze af en toe een beetje in herhaling vallen. Net of ze het kunstje van Finding Nemo weer even herhalen. Maar er zitten zeker leuke stukjes in!

  • Reply Esther december 8, 2016 at 17:17

    Ik ben echt zo benieuwd naar deze film!

  • Leave a Reply